Aljašská treska s hráškovým pyré se skvěle hodí na lehkou, dietní večeři, která vás však velmi dobře zasytí a dopřát si ji můžete již od 3. fáze keto diety MyKETO. Přejeme dobrou chuť!
Ingredience:
Aljašská treska | 300 g |
hrášek | 200 g |
cibule | 1 větší |
máslo nebo ghí | dle potřeby |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
parmezán | 50 g |
voda | dle potřeby |
Postup:
Aljašskou tresku (filé) osolíme, opepříme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C.
Na másle nebo ghí (přepuštěném másle) osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku. Až cibulka změkne přidáme hrášek a pár lžic vody a dusíme pod pokličkou do měkka.
Jakmile hrášek změkne osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Na talíř servírujeme pyré s treskou a podáváme s trochou parmezánu pro lepší chuť.
Podobné recepty: