Přihlašte se k odběru akcí, slev a novinek
a získejte 100 Kč na první nákup.

Domů Recepty Aljašská treska s hráškovým pyré

Aljašská treska s hráškovým pyré

Průměr: 4.6 (5 hlasy/ů)
30 min
2 porce
Ingredience: 
Aljašská treska 300 g
hrášek 200 g
cibule 1 větší
máslo nebo ghí dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
parmezán 50 g
voda dle potřeby

 

Postup: 

Aljašskou tresku (filé) osolíme, opepříme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C.

Na másle nebo ghí (přepuštěném másle) osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku. Až cibulka změkne přidáme hrášek a pár lžic vody a dusíme pod pokličkou do měkka.

Jakmile hrášek změkne osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Na talíř servírujeme pyré s treskou a podáváme s trochou parmezánu pro lepší chuť.