Domů Recepty Fit špenátová roláda

Fit špenátová roláda

Průměr: 5 (3 hlasy/ů)
jednoduché

MyKETO tým

Jaro je čas plný motivace k vnitřní očistě těla a dietních zásahů do jídelníčku. Zásobujte své tělo tou správnou energií, objevte kouzlo zdravého stravování a dejte sbohem špíčkům. Ideální čas vrhnout se na přípravu slané fit rolády ze špenátu. Roláda je nejen chutná a zdravá, ale dokonce vypadá efektně díky zelenému špenátovému těstu s pěkným kontrastem bílé tvarohovo – sýrové náplně.

Ingredience: 

Roláda

Mražený špenátový protlak (může být i listový) 400 g
Vejce  4 ks
Celozrnná špaldová mouka 20 g
Rýžová krupička 10 g
Jedná soda 5 g
Sůl špetka

 

 

Náplň

Plnotučný tvaroh 250 g
Plnotučná zakysaná smetana 200 g
Eidam 100 g
Česnek  2 stroužky
Sůl  1/4 lžičky
Rajčata na ozdobu 1/2 ks
Postup: 

Špenát nechejte rozmrazit a slijte z něho přebytečnou vodu. Oddělte žloutky od bílků, z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Mouky smíchejte s jedlou sodou. Do špenátu přimíchejte žloutky, směs mouky se sodou a nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rozprosřete na plech vystlaný pečícím papírem a pečte cca 17-20 min na 180°C.

Po upečení nechte pár minut schladnout a těsto srolujte i s pečícím papírem do tvaru rolády. Nechte zcela vychladnout.

Nyní smíchejte všechny ingredience na náplň. Rajčata nakrájejte na menší kousky. Když je roláda plně vychladlá, rozrolujte ji a natřete náplní – na jednom konci nechte bez náplně 5-7cm. Na druhý okraj dejte řádek nakrájených rajčat, roládu stočte a co nejvíce utahujte. Při rolování nezapomeňte odstranit pečící papír.

Zabalte do alobalu a nechte v lednici opět vychladnout několik hodin. Podávejte jen tak nebo s proteinovým či domácím LC pečivem. 

 

Přejeme dobrou chuť! 

Podobné recepty: 
5
Průměr: 5 (2 hlasy/ů)

30 min

4.666665
Průměr: 4.7 (3 hlasy/ů)

30 min

5
Průměr: 5 (2 hlasy/ů)

15 min

5
Průměr: 5 (3 hlasy/ů)

45 min

5
Průměr: 5 (3 hlasy/ů)

15 min