Low carb keto špenátová roláda

Low carb keto špenátová roláda
 

Low carb keto špenátová roláda

  • jednoduché
  • MyKETO tým

Jaro je čas plný motivace k vnitřní očistě těla a dietních zásahů do jídelníčku. Zásobujte své tělo tou správnou energií, objevte kouzlo zdravého stravování a dejte sbohem špíčkům. Ideální čas vrhnout se na přípravu slané fit rolády ze špenátu. Roláda je nejen chutná a zdravá, ale dokonce vypadá efektně díky zelenému špenátovému těstu s pěkným kontrastem bílé tvarohovo – sýrové náplně.

 
  • Roláda:
Mražený špenátový protlak (může být i listový) 400 g
Vejce  4 ks
Celozrnná špaldová mouka 20 g
Rýžová krupička 10 g
Jedná soda 5 g
Sůl špetka

 

 

  • Náplň:
Plnotučný tvaroh 250 g
Plnotučná zakysaná smetana 200 g
Eidam 100 g
Česnek  2 stroužky
Sůl  1/4 lžičky
Rajčata na ozdobu 1/2 ks
  • Postup:
  1. Špenát nechejte rozmrazit a slijte z něho přebytečnou vodu. Oddělte žloutky od bílků, z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Mouky smíchejte s jedlou sodou. Do špenátu přimíchejte žloutky, směs mouky se sodou a nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rozprosřete na plech vystlaný pečícím papírem a pečte cca 17-20 min na 180°C.
  2. Po upečení nechte pár minut schladnout a těsto srolujte i s pečícím papírem do tvaru rolády. Nechte zcela vychladnout.
  3. Nyní smíchejte všechny ingredience na náplň. Rajčata nakrájejte na menší kousky. Když je roláda plně vychladlá, rozrolujte ji a natřete náplní – na jednom konci nechte bez náplně 5-7cm. Na druhý okraj dejte řádek nakrájených rajčat, roládu stočte a co nejvíce utahujte. Při rolování nezapomeňte odstranit pečící papír.
  4. Zabalte do alobalu a nechte v lednici opět vychladnout několik hodin. Podávejte jen tak nebo s proteinovým či domácím LC pečivem. 

     

Přejeme dobrou chuť!