Jemný velikonoční beránek tvarohový

 
Jemný velikonoční beránek tvarohový
 
 

Božský velikonoční beránek, který bude chutnat celé rodině. Bezlepkový, vláčný a naprosto dokonalý. Zkuste velikonoční pečení ve zdravém nízkosacharidovém, low carb stylu podle nášeho receptu a napište nám, jak Vám chutnalo. Jenom pozor, ten náš se povedl, ale dlouho nevydržel, jak se po něm zaprášilo. 

  • Ingredience: 
Vejce 3 ks
Rozpuštěný kokosový tuk 5 PL
Xylitol (březový cukr) nebo jiné náhradní sladidlo 2 PL
Tvaroh ve vaničce 1 ks
Citronová kúra (nejlépe z  bio citronu) ze 1/4 ks
Sůl špetka
Kokosová mouka  1 hrnek
Mandlová mouka  1 hrnek
Proteinové kakao  1 PL
Kypříčí prášek bez fosfátů 1/2 ks

 

 

  • Postup: 
  1. Formu na pečení velikonočního beránka si dobře vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem, aby se beránek dobře vyklopil.
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
  3. Žloutky, náhradní sladidlo, kokosový olej, tvaroh, citronovou kůru a sůl v míse smícháme a dobře ušleháme ručním šlehačem.
  4. Postupně přidáme mouku, smíchanou s proteinovým kakaem a práškem do pečiva.
  5. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
  6. Pečeme na 180 °C. Po cca 35-40 minutách už na vás začne trouba dýchat vůni upečeného těsta.
  7. Beránka nechte lehce vychladnout a vyklopte z formy. Vychutnáte si ho nejlépe s lahodnou keto kávou Coffee4Slim