Božský velikonoční beránek, který bude chutnat celé rodině. Bezlepkový, vláčný a naprosto dokonalý. Zkuste velikonoční pečení ve zdravém nízkosacharidovém, low carb stylu podle nášeho receptu a napište nám, jak Vám chutnalo. Jenom pozor, ten náš se povedl, ale dlouho nevydržel, jak se po něm zaprášilo.
- Ingredience:
Vejce | 3 ks |
Rozpuštěný kokosový tuk | 5 PL |
Xylitol (březový cukr) nebo jiné náhradní sladidlo | 2 PL |
Tvaroh ve vaničce | 1 ks |
Citronová kúra (nejlépe z bio citronu) | ze 1/4 ks |
Sůl | špetka |
Kokosová mouka | 1 hrnek |
Mandlová mouka | 1 hrnek |
Proteinové kakao | 1 PL |
Kypříčí prášek bez fosfátů | 1/2 ks |
- Postup:
- Formu na pečení velikonočního beránka si dobře vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem, aby se beránek dobře vyklopil.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh.
- Žloutky, náhradní sladidlo, kokosový olej, tvaroh, citronovou kůru a sůl v míse smícháme a dobře ušleháme ručním šlehačem.
- Postupně přidáme mouku, smíchanou s proteinovým kakaem a práškem do pečiva.
- Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
- Pečeme na 180 °C. Po cca 35-40 minutách už na vás začne trouba dýchat vůni upečeného těsta.
- Beránka nechte lehce vychladnout a vyklopte z formy. Vychutnáte si ho nejlépe s lahodnou keto kávou Coffee4Slim.