Keto low carb kokosové cupcakes
- Od 4. fáze
- 50 min
- 6 - 10 ks (dle velikosti formiček)
- střední
- Výživová poradkyně Veronika Poskočilová, Výživový institut, Praha 4.
I během diety si neváhejte pochutnat. Dopřejte si naše lahodné kokosové cupcakes v keto stylu s lahodným krémem z mascarpone a MyKETO kakaového pudingu. Nemusíte se obávat ani prázdných kalorií, ani lepku. Přejeme dobrou chuť!
- Ingredience:
- Těsto:
Kokosová mouka | 50 g |
Strouhaný kokos | 3 lžíce |
Prášek do pečiva (nejlépe bez fosfátů) | 1 lžička |
Himalájská sůl | špetka |
Xylitol (nebo jiného sladidlo, např. stévie, množství upravte podle sladivosti a vaší chuti) | 30 g |
Rozpuštěné máslo | 6 lžic |
Vejce L | 3 ks |
Mléko či smetana | 4 lžíce |
Vanilkový extrakt | 1/2 lžičky |
Kokosový extrakt (zle vynechat) | 1/2 lžičky |
- Krém:
MyKETO puding kakaový | 1 porce |
Máslo | 30 g |
Mascarpone | 30 g |
Hořké kakao | 1 lžička |
Kokosový extrakt (lze vynechat) | 1/2 lžičky |
- Postup:
- V jedné míse smícháme kokosovou mouku, kokos, sůl a prášek do pečiva, ve druhé míse vyšleháme společně vajíčka, sladidlo, rozpuštěné máslo, mléko a oba extrakty. Šleháme, dokud směs není jemná a hladká. Promícháme se suchými surovinami.
- Vzniklé těsto naplníme do papírových košíčků na cupcakes nebo do silikonových formiček. Plníme cca do ¾ formiček. Připravené cupcakes přendáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20 minut.
- Během pečení si připravíme krém na cupcakes.
- Připravíme se MyKETO proteinový puding dle návodu a vyšleháme el. šlehačem, přidáme změklé máslo a mascarpone, kakao a kokosový extrakt. Vše šleháme cca 1 - 2 minuty, dokud nevznikne hladký krém.
- Krém necháme cca 1 hodinu ztuhnout v lednici.
- Poté jím zdobíme cupcakes podle vlastní fantazie.