Domů Recepty KETO, LOW CARB kokosové cupcakes

KETO, LOW CARB kokosové cupcakes

Průměr: 5 (5 hlasy/ů)
50 min
6 - 10 ks (dle velikosti formiček)
střední

Výživová poradkyně Veronika Poskočilová, Výživový institut, Praha 4.

I během diety si neváhejte pochutnat. Dopřejte si naše lahodné kokosové cupcakes v keto stylu s lahodným krémem z mascarpone a MyKETO kakaového pudingu. Nemusíte se obávat ani prázdných kalorií, ani lepku. Přejeme dobrou chuť! 

Ingredience: 

Těsto: 

Kokosová mouka  50 g
Strouhaný kokos  3 lžíce 
Prášek do pečiva (nejlépe bez fosfátů) 1 lžička
Himalájská sůl špetka
Xylitol (nebo jiného sladidlo, např. stévie, množství upravte podle sladivosti a vaší chuti) 30 g
Rozpuštěné máslo  6 lžic
Vejce L  3 ks
Mléko či smetana 4 lžíce
Vanilkový extrakt  1/2 lžičky
Kokosový extrakt (zle vynechat) 1/2 lžičky

 

Krém: 

MyKETO puding  kakaový 1 porce
Máslo 30 g
Mascarpone 30 g
Hořké kakao 1 lžička
Kokosový extrakt (lze vynechat) 1/2 lžičky
Postup: 

V jedné míse smícháme kokosovou mouku, kokos, sůl a prášek do pečiva, ve druhé míse vyšleháme společně vajíčka, sladidlo, rozpuštěné máslo, mléko a oba extrakty. Šleháme, dokud směs není jemná a hladká. Promícháme se suchými surovinami. 

Vzniklé těsto naplníme do papírových košíčků na cupcakes nebo do silikonových formiček. Plníme cca do ¾ formiček. Připravené cupcakes přendáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20 minut.

Během pečení si připravíme krém na cupcakes.

Připravíme se MyKETO proteinový puding dle návodu a vyšleháme el. šlehačem, přidáme změklé máslo a mascarpone, kakao a kokosový extrakt. Vše šleháme cca 1 - 2 minuty, dokud nevznikne hladký krém.

Krém necháme cca 1 hodinu ztuhnout v lednici.

Poté jím zdobíme cupcakes podle vlastní fantazie.