Recept je jednoduchý, ale tak dobrý, že jím oslníte i strávníky, kteří ketodietu nedrží! Řeč je o keto low carb kuřecích paličkách, které stejně dobře chutnají jako vypadají. Recept je rozdělen do tří fází:
- Příprava (10 minut)
- Marinování (30 minut)
- Pečení (40 minut)
a dohromady tak zabere něco málo přes hodinu.
TIP: Kuřecí paličky můžete připravit den dopředu, tento recept můžete využít i během grilovací sezóny, kuřecí paličky budou chutnat výborně i z grilu.
- Ingredience:
Kuřecí paličky | 12 ks |
Rajčatové pyré | 100 ml |
Fermentovaná sójová omáčka např. Kikkoman | 60 ml |
Čekankový syrup | 2 PL |
Sušený česnek | 1 ČL |
Čerstvý zázvor nastrouhaný najemno | 2 cm |
Sezam | 1 ČL |
Čerstvě mletý pepř | špetka |
Čerstvý koriandr, limetka a chilli paprička k servírování | lze vynechat |
- Postup:
- Troubu nebo gril rozpalte na 200 ° C.
- Kuřecí paličky opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
- Do připravené marinády dejte kuřecí paličky, zkontrolujte, že jsou ze všech stran marinádou pěkně obalené.
- Mísu přiklopte nebo zakryjte potravinářskou folií a nechte marinovat minimálně 30 minut v lednici.
- Na pečící plech položte mřížku (pokud mřížku nemáte, vyložte plech pečícím papírem a paličky naskládejte na plech) a přendejte na ni kuřecí paličky, pečte cca 40 minut.
- Během pečení paličky potírejte zbylou marinádou.
- Zhruba v půlce pečení maso otočte.
- Dvě minuty před koncem posypte paličky sezamem.
- Hotové kuřecí paličky servírujte s čerstvým koriandrem a kouskem limety, přidat můžete i čerstvou chilli papričku.