Keto low carb obalovaný květák

Keto low carb obalovaný květák

Keto low carb obalovaný květák

    • Od 3. fáze
    • 50 minut
    • 3-4 porce
    • jednoduché
    • MyKETO tým

     

    Také milujte smažený květák? Ten náš si můžete dopřát od 3. fáze diety.

     

    Ingredience:

    Středně velký květák 1 ks
    Vejce 2 ks
    Mandlová mouka 1 hrnek
    Nastrouhaný parmazán 1 hrnek
    Sušená cibule 1 ČL
    Sušený česnek 1 ČL
    Uzená paprika 1 ČL
    Olej na smažení  

    Postup: 

    1. Celý květák uvařte v osolené vodě do poloměkka, po uvaření nechte květák chvíli zchladnout a rozeberte ho na malé růžičky. Mezitím si v misce rozmíchejte vejce, mírně je osolte a opepřete.
    2. Ve větší míse si smíchejte suché suroviny, mandlovou mouku, parmazán a koření. Malé růžičky květáku namočte do vajíčka, nechte okapat a obalte v mandlové mouce s parmazánem.
    3. Takto postupujte, dokud neobalíte celý květák.
    4. Do pánve nalijte olej, použít můžete i přepuštěné máslo. V pánvi byste měli mít cca 2 cm oleje.
    5. Olej rozpalte na vysoký stupeň, jakmile je olej rozpálený, snižte na střední stupeň.
    6. Květák během smažení otáčejte a smažte dozlatova.
    7. Hotový květák přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk.
    8. Podávejte s domácí tatarkou.

    Při pečení v troubě postupujte následovně:

    1. Předehřejte troubu na 200 ° C.
    2. Vyložte plech pečícím papírem.
    3. Obalené růžičky květáku rozložte na plech v jedné vrstvě.
    4. Postříkejte růžičky květáku kuchyňským olejem ve spreji.
    5. Pečte asi 20-25 minut, nebo dokud nebude květák zlatavý.