LC křupavý česnekový chléb v italském stylu
- 30 minut
- jednoduché
- MyKETO tým
Dnes pro Vás máme recept na křupavý česnekový chléb v italském stylu. Pozor, jeho chuť je návyková! Hotový je za 30 minut a pochutnat si na něm můžete už v 2. fázi redukčního režimu keto diety či v rámci low carb, nízkosacharidového stravování. Přejeme dobrou chuť!
- Ingredience:
Nakrájená mozarella | 1 hrnek |
Mandlová mouka | 1/2 hrnku |
Tavený smetanový sýr | 2 lžíce |
Česnekové koření | 1 lžíce |
Kypřící prášek bez fosfátů | 1 lžička |
Sůl | velká špetka |
Vejce | 1 ks |
Rozpuštěné máslo | 1 lžíce |
Česnek | 1 stroužek |
Čerstvě nasekaná petrželka | 1 lžíce |
Nastrouhaný parmezán | 1 lžíce |
- Postup:
- Troubu předehřejte na 200 ° C. Plech vyložte pečicím papírem.
- V misce, která je vhodná do mikrovlnné trouby, smíchejte mozzarellu, mandlovou mouku, smetanový sýr, česnekové koření, prášek do pečiva a velkou špetku soli. Tuto směs rozehřejte v mikrovlnné troubě, dokud se sýr neroztaví (asi 1 minuta).
- Pak vmíchejte vejce a vytvarujte těsto na plech. V malé misce smíchejte rozpuštěné máslo s česnekem, petrželkou a parmezánem. Směsí potírejte chléb před, během i po upečení.Pečeme 15-20 minut.
- Nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou či marinádou dle chuti.