LC křupavý česnekový chléb v italském stylu

LC křupavý česnekový chléb v italském stylu
 

LC křupavý česnekový chléb v italském stylu

  • 30 minut
  • jednoduché
  • MyKETO tým 

Dnes pro Vás máme recept na křupavý česnekový chléb v italském stylu. Pozor, jeho chuť je návyková! Hotový je za 30 minut a pochutnat si na něm můžete už v 2. fázi redukčního režimu keto diety či v rámci low carb, nízkosacharidového stravování. Přejeme dobrou chuť! 

  • Ingredience: 
Nakrájená mozarella 1 hrnek
Mandlová mouka  1/2 hrnku
Tavený smetanový sýr 2 lžíce
Česnekové koření  1 lžíce
Kypřící prášek bez fosfátů 1 lžička
Sůl  velká špetka
Vejce 1 ks
Rozpuštěné máslo 1 lžíce
Česnek 1 stroužek
Čerstvě nasekaná petrželka 1 lžíce
Nastrouhaný parmezán 1 lžíce

 

  • Postup: 
  1. Troubu předehřejte na 200 ° C. Plech vyložte pečicím papírem.
  2. V misce, která je vhodná do mikrovlnné trouby, smíchejte mozzarellu, mandlovou mouku, smetanový sýr, česnekové koření, prášek do pečiva a velkou špetku soli. Tuto směs rozehřejte v mikrovlnné troubě, dokud se sýr neroztaví (asi 1 minuta).
  3. Pak vmíchejte vejce a vytvarujte těsto na plech. V malé misce smíchejte rozpuštěné máslo s česnekem, petrželkou a parmezánem. Směsí potírejte chléb před, během i po upečení.Pečeme 15-20 minut.
  4. Nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou či marinádou dle chuti.