Low carb keto cuketové špagety bolognese

Low carb keto cuketové špagety bolognese
 

Low carb keto cuketové špagety bolognese

  • Od 3. fáze
  • 75 minut
  • 4 porce
  • střední obtížnost
  • MyKETO tým

Kdo by nemiloval boloňské špagety, těstoviny ale do nizkosacharidového stravovaní nejsou to pravé ořechové, nehraďte je cuketovými „špagetami“, které vám nenaruší vaše hubnutí!

 

 
  • Ingredience na cuketové špagety:
Střední cuketa 3 ks
Přepuštěné máslo nebo olivový olej 1 PL

 

  • Ingredience na boloňskou omáčku:
Mix mletého masa - hovězí a vepřové 500 g
Olivový olej 2 ČL
Střední cibule 1 ks

Stonek řapíkatého celeru nakrájený na malé kostičky

1 ks
Střední mrkev nakrájená na malé kostičky 1 ks
Rajčatový protlak 2 PL
Konzerva loupaných rajčat (400 g) 1 ks

Čerstvá bazalka a strouhaný parmazán na dokončení

na ozdobu
  • Postup: 
 
  1. Nejprve si uvařte boloňskou omáčku. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Mrkev a řapíkatý celer také nakrájejte nadrobno.
  2. V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozpalte olej a přidejte cibuli, mrkev a řapíkatý celer, na středním plameni cca 2 minuty restujte, až zelenina změkne.
  3. Zvyšte plamen a přidejte maso, které osolte a opepřete a zprudka ho osmahněte.
  4. Jakmile se vydusí všechna šťáva z masa, ještě chvilku maso opékejte, pak přidejte protlak, cca minutu osmahněte přidejte rajčata, podlijete 100 ml vody, přiklopte a nechte vařit cca 60 minut.
  5. Zhruba 10 minut před koncem vaření boloňské omáčky si připravte cuketové špagety, nejlépe se vám budou tvořit spiralizérem, použít můžete i škrabku na julienne nebo cukety nakrájejte podélně na tenké plátky, které následně nakrájíte na tenké nudličky.
  6. V pánvi rozpalte malé množství olivového oleje a po porcích, rychle na vysokém stupni orestujte cuketu. Restujte cca 1-2 minuty, cuketa nesmí pustit vodu!
  7. Hotovou cuketu dejte na talíř a zalijte boloňskou omáčkou. Podávejte se strouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou.