Low carb keto cuketové špagety bolognese
- Od 3. fáze
- 75 minut
- 4 porce
- střední obtížnost
- MyKETO tým
Kdo by nemiloval boloňské špagety, těstoviny ale do nizkosacharidového stravovaní nejsou to pravé ořechové, nehraďte je cuketovými „špagetami“, které vám nenaruší vaše hubnutí!
- Ingredience na cuketové špagety:
Střední cuketa | 3 ks |
Přepuštěné máslo nebo olivový olej | 1 PL |
- Ingredience na boloňskou omáčku:
Mix mletého masa - hovězí a vepřové | 500 g |
Olivový olej | 2 ČL |
Střední cibule | 1 ks |
Stonek řapíkatého celeru nakrájený na malé kostičky |
1 ks |
Střední mrkev nakrájená na malé kostičky | 1 ks |
Rajčatový protlak | 2 PL |
Konzerva loupaných rajčat (400 g) | 1 ks |
Čerstvá bazalka a strouhaný parmazán na dokončení |
na ozdobu |
- Postup:
- Nejprve si uvařte boloňskou omáčku. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Mrkev a řapíkatý celer také nakrájejte nadrobno.
- V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozpalte olej a přidejte cibuli, mrkev a řapíkatý celer, na středním plameni cca 2 minuty restujte, až zelenina změkne.
- Zvyšte plamen a přidejte maso, které osolte a opepřete a zprudka ho osmahněte.
- Jakmile se vydusí všechna šťáva z masa, ještě chvilku maso opékejte, pak přidejte protlak, cca minutu osmahněte přidejte rajčata, podlijete 100 ml vody, přiklopte a nechte vařit cca 60 minut.
- Zhruba 10 minut před koncem vaření boloňské omáčky si připravte cuketové špagety, nejlépe se vám budou tvořit spiralizérem, použít můžete i škrabku na julienne nebo cukety nakrájejte podélně na tenké plátky, které následně nakrájíte na tenké nudličky.
- V pánvi rozpalte malé množství olivového oleje a po porcích, rychle na vysokém stupni orestujte cuketu. Restujte cca 1-2 minuty, cuketa nesmí pustit vodu!
- Hotovou cuketu dejte na talíř a zalijte boloňskou omáčkou. Podávejte se strouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou.