Domů Recepty Low carb keto domácí Oreo sušenky recept

Low carb keto domácí Oreo sušenky recept

Průměr: 5 (3 hlasy/ů)
70 minut
cca 14 sušenek
jednoduché

MyKETO tým

Tento recept na domácí Oreo v keto low carb stylu si jednoduše zamilujete. A nebudete sami. Pochutná si každý, komu nabídnete! Domácí keto Oreo stojí opravdu za to. Příprava není složitá a se vším všudy máte sušenky hotové do 70 minut. V receptu je použito černé kakao značky Dr. Oetker, lze použít také klasické kakao v kombinaci s přírodním černým barvivem. Recept vám přinesla naše přední výživová poradkyně Veronika Poskočilová z Výživového institutu Praha, za což jí velmi děkujeme. Low carb mlsaníčko se samo neudělá, pusťme se tedy do přípravy.

TIP: Na ozdobu sušenek můžete použít razítka na sušenky (prodává např. Tescoma).
Ingredience: 

Ingredience na sušenky:

Mandlová mouka 140 g
Eryhtritol 100 g

Celé vejce

1 ks
Změklé máslo 80 g
Černé kakao Dr. Oetker 2 ks

Prášek do pečiva bez fosfátů

1 ČL

Xantanová guma

½ lžičky

 

Ingredience na náplň:

Máslo pokojové teploty 40 g
Čerstvý sýr pokojové teploty (Philadelphia, Palouček) 40 g
Mascarpone pokojové teploty 40 g
Práškový erythritol nebo jiného sladidlo dle vaší volby 60 g
Vanilkový extrakt 1 ČL

Citrónová kůra z chemicky neošetřeného citrónu

1 ČL
Citrónová šťáva Pár kapek

 

Postup: 

Všechny suché suroviny na sušenky dobře promíchejte v míse.

Do větší mísy dejte máslo a elektrickým šlehačem šlehejte cca 2 minuty, přidejte erythritol a pokračujte ve šlehání další 2 minuty.

Do této směsi přidejte vajíčko a zašlehejte. Pokud směs nebude úplně hladká, nevadí.

Do směsi přidejte ½ suchých surovin a šlehejte na nízké otáčky, jakmile se vše spojí, přidejte druhou polovinu suché směsi. Vzniklé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.

Troubu předehřejte na 180 °C. Plech na pečení vyložte pečícím papírem.

Těsto vyndejte z lednice a mezi dvěma pečícími papíry vyválejte tenkou placku. Kulatým vykrajovátkem vykrájejte sušenky.

Vykrájené sušenky přendejte na plech a pečte cca 10 minut. Jelikož je těsto velmi tmavé, je potřeba sušenky opravdu pečlivě hlídat!

Upečené sušenky přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Mezitím si připravte krém.

Všechny suroviny na krém dejte do mísy a šlehačem vyšlehejte do hladkého krému. Můžete nechat vystydnout v lednici.

Hotový krém dejte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou, naplňte jím polovinu sušenek, následně přiklopte druhou půlkou upečených koleček. Hotové sušenky nechte před podávání ještě chvilku vychladit a skladujte v lednici.