Low carb keto domácí Oreo sušenky recept
- Od 3. fáze
- 70 minut
- cca 14 sušenek
- jednoduché
- MyKETO tým
Tento recept na domácí Oreo v keto low carb stylu si jednoduše zamilujete. A nebudete sami. Pochutná si každý, komu nabídnete! Domácí keto Oreo stojí opravdu za to. Příprava není složitá a se vším všudy máte sušenky hotové do 70 minut. V receptu je použito černé kakao značky Dr. Oetker, lze použít také klasické kakao v kombinaci s přírodním černým barvivem. Recept vám přinesla naše přední výživová poradkyně Veronika Poskočilová z Výživového institutu Praha, za což jí velmi děkujeme. Low carb mlsaníčko se samo neudělá, pusťme se tedy do přípravy.
TIP: Na ozdobu sušenek můžete použít razítka na sušenky (prodává např. Tescoma).
- Ingredience na sušenky:
Mandlová mouka | 140 g |
Eryhtritol | 100 g |
Celé vejce |
1 ks |
Změklé máslo | 80 g |
Černé kakao Dr. Oetker | 2 ks |
Prášek do pečiva bez fosfátů |
1 ČL |
Xantanová guma |
½ lžičky |
- Ingredience na náplň:
Máslo pokojové teploty | 40 g |
Čerstvý sýr pokojové teploty (Philadelphia, Palouček) | 40 g |
Mascarpone pokojové teploty | 40 g |
Práškový erythritol nebo jiného sladidlo dle vaší volby | 60 g |
Vanilkový extrakt | 1 ČL |
Citrónová kůra z chemicky neošetřeného citrónu |
1 ČL |
Citrónová šťáva | Pár kapek |
- Postup:
- Všechny suché suroviny na sušenky dobře promíchejte v míse.
- Do větší mísy dejte máslo a elektrickým šlehačem šlehejte cca 2 minuty, přidejte erythritol a pokračujte ve šlehání další 2 minuty.
- Do této směsi přidejte vajíčko a zašlehejte. Pokud směs nebude úplně hladká, nevadí.
- Do směsi přidejte ½ suchých surovin a šlehejte na nízké otáčky, jakmile se vše spojí, přidejte druhou polovinu suché směsi. Vzniklé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Plech na pečení vyložte pečícím papírem.
- Těsto vyndejte z lednice a mezi dvěma pečícími papíry vyválejte tenkou placku. Kulatým vykrajovátkem vykrájejte sušenky.
- Vykrájené sušenky přendejte na plech a pečte cca 10 minut. Jelikož je těsto velmi tmavé, je potřeba sušenky opravdu pečlivě hlídat!
- Upečené sušenky přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Mezitím si připravte krém.
- Všechny suroviny na krém dejte do mísy a šlehačem vyšlehejte do hladkého krému. Můžete nechat vystydnout v lednici.
- Hotový krém dejte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou, naplňte jím polovinu sušenek, následně přiklopte druhou půlkou upečených koleček. Hotové sušenky nechte před podávání ještě chvilku vychladit a skladujte v lednici.