Low carb keto kuřecí tika masala

555x416_cheese_cake_slany_karamel_recept

Recept na low carb kuřecí Tiku Masalu

  • Od 4. fáze
  • Příprava: 10 minut
  • Pečení: 30 minut
  • Celkový čas + chlazení: 40 minut
  • 4-6 porcí
  • Snadné

 

Pojďte si s námi vychutnat vynikající indické jídlo, které si určitě zařadíte do vašeho pravidelného keto jídelníčku. Tedy pokud jste milovníky této exotické kuchyně plné voňavého koření!

TIP: Hotové kuře tika masala servírujte ozdobené koriandrem koriandrem, jako vhodná keto příloha bude květáková rýže, lowcarb indický chleba Naan!

  • Ingredience na marinádu
Kuřecí prsa na kousíčky 600 g

Bílí jogurt

1 ks

Sušený česnek

1 PL

Čerstvý zázvor

1 PL

Koření garam masala

2 ČL

Kurkuma

1 ČL

Mletý římsky kmín

1 ČL

Chilli nebo kayenský pepř

½ ČL

Sůl

1 ČL

 

  • Ingredience na omáčku
Olej 2 PL

Máslo

2 PL

Rajčatová pasta nebo plechovka rajčat

400 ml

Větší cibule

1 ks

Stroužky prolisovaného česneku

2 ks

Zázvor nastrouhaný najemno

2 cm

Gram masala koření

1 ČL

Mletý římsky kmín

1 ČL

Kurkuma

1 ČL

Mletý koriandr

1 ČL

Chilli

½ ČL

Smetana ke šlehání

200 ml

Erythritol

2 ČL

Sůl

špetka

Čerstvý koriandr

na dokončení
  • Postup:
  1. V misce všechny suroviny na marinádu a přidejte na kousky nakrájená kuřecí prsa. nechte marinovat minimálně 15 minut, ale klidně můžete nechat kuře odležet i přes noc.

  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte kousky kuřete ve 2-3 dávkách. Smažte do hněda cca 3 minuty na každé straně.

  3. Osmažené kuře dejte stranou. Na stejné pánvi rozpusťte máslo, osmažte na něm cibuli (cca 3 minuty), přitom seškrabujte všechny zhnědlé kousky přilepené na dně pánve.

  4. Přidejte česnek a zázvor a restujte další 1 minutu, poté přidejte koření garam masala, římský kmín, kurkumu i mletý koriandr, chilli. Koření nechte rozvonět asi 20 sekund.

  5. Vlijte rajčatový protlak, osolte, ochutnejte, pokud je omáčka kyselá přidejte erythritol. Necháme vařit asi 10 minut za občasného míchání, dokud omáčka nezhoustne.

  6. Nyní do pánve vmíchejte smetanu a přidejte, vařte dalších 10 minut, dokud není kuře hotové a omáčka krásně hustá.

  7. Podávejte s čerstvým koriandrem zvlášť nebo ho přimíchejte do omáčky.