Low carb keto smažené žampiony

Low carb keto smažené žampiony
 

Low carb keto smažené žampiony

  • Od 3. fáze
  • 45 minut
  • 4 porce
  • jednoduché
  • MyKETO tým

Vynikající low carb obalované žampiony, které si s chutí dají i vaši blízcí, kteří keto dietu nedrží. Žampiony jsou skvělým zdrojem vlákniny, vitamínů skupiny B, ale také selenu a draslíku. Vláknina udržuje pocit nasycení, takže se skvěle hodí během redukčních diet.

VÍTE ŽE: Žampiony obsahují velmi málo sacharidů, bohužel obsahují i velmi málo bílkovin, proto je vhodné houby kombinovat s masem nebo jiným zdrojem bílkoviny. Případně je můžete zařadit jako chuťovku k televizi.

Ingredience:

Žampiony 1 balení
Vejce 2 ks
Mandlová mouka 125 g

Strouhaný parmazán

50 g
Sušený česnek 1 ČL
Sušená cibule 1 ČL
Curry 1 ČL
Uzená nebo sladká paprika 1 ČL
Sůl a čerstvě mletý pepř špetka

Postup: 

  1. Troubu předehřejte na 210 °C, plech vyložte pečícím papírem.
  2. Žampiony očistěte, odstraňte nohu a nakrájejte na plátky široké cca 2 cm.
  3. V misce nebo hlubokém talíři rozšlehejte vajíčko se solí a pepřem.
  4. V jiné misce smíchejte mandlovou mouku, parmazán a koření.
  5. Žampiony namočte v rozšlehaném vajíčku, nechte okapat a obalte v mandlové mouce s parmazánem.
  6. Žampiony skládejte na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se nedotýkaly. Obalené žampiony před pečením zakápněte olivovým olejem, můžete použít i olej ve spreji.
  7. Pečte v předehřáté troubě zhruba 20-25 minut nebo dokud nejsou žampiony krásně zlatavé a křupavé.