Low carb keto vajíčkové muffiny
- Od 3. fáze
- 30 minut
- 2 porce
- jednoduché
- MyKETO tým
Jednoduchý a rychlý low carb recept na křupavé keto vajíčkové muffiny, které se dají upéct i v bezlaktózové variantě. V případě bezlaktózové varianty nahraďte běžnou smetanu rostlinnou smetanou, případně smetanou s nízkým obsahem laktózy. Sýr použijte také s nízkým obsahem laktózy nebo jej úplně vynechejte.
TIP: Do vajíčkových muffinů můžete přidat bylinky, čerstvý špenát, česnek, sušená rajčata, parmskou šunku a podobně.
- Ingredience:
Kvalitní šunka | 50 g |
Strouhaný čedar (eidam) | 50 g |
Vejce | 2 ks |
Šlehačka |
10 ml |
Sůl a pepř | špetka |
- Postup:
- Troubu předehřejte na 160 °C. Připravte si formu na muffiny a papírové nebo silikonové košíčky (pokud používáte silikonové košíčky, můžete skládat rovnou na pečící plech, není potřeba forma na muffiny).
- Vajíčka rozšlehejte společně se smetanou a špetkou soli.
- Do připravených košíčků dejte šunku nakrájenou na malé kousky a sýr nastrouhaný nahrubo.
- Zalijte vaječnou směsí, vložte do předehřáté trouby a pečte cca 20 minut.
- Nechte vychladnout, poté můžete zabalit do svačinového boxu spolu s oblíbenou zeleninou.