Low carb keto zeleninové placky s česnekovým dipem
- Od 3. fáze
- 30 min
- 2 porce
Vyzkoušejte křupavé zeleninové placky s česnekovým dipem a pochutnejte si v keto stylu. Tip na výbornou večeři od 3. fáze diety MyKETO.
- Ingredience:
Zelenina (co dům dal)cuketa, celer, petržel, mrkev, česnek |
cca 500 g |
vejce | 2 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
majoránka | 1 kávová lžička |
česnek do dipu | dle chuti |
bílý jogurt ideálně řecký | 200 g |
bylinky | 1 hrst |
- Postup:
- Všechnu zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na jemno, přebytečnou vodu vymačkáme, smícháme s vejci, solí a kořením.
- Na pečicí papír tvoříme placičky a poté pečeme na sucho v troubě cca 15 minut do zlatova (délku pečení si upravte podle velikosti placek).
- Na dip potřebujeme bílý řecký jogurt (skvělým tipem je řecký jogurt ovčí plnotučný), prolisovaný česnek, bylinky, sůl a pepř. Vše smícháme, necháme chvíli odstát a podáváme s plackami.