Low carb keto pečený lilek se zeleninou a dipem

Low carb keto pečený lilek se zeleninou a dipem

 
  • Ingredience: 
lilek 1 ks střední
jogurt řeckého typu 50 g
tvaroh tučný

100 g

bylinky (pažitka, kopr, bazalka) hrst
sůl špetka
pepř špetka
fresh mix (listový špenát, polníček a rukola) 50 g
rajčata 2ks střední
česnek 2 stroužky
olivový olej za studena lisovaný dle potřeby

 

  • Postup: 
  1. Lilek si nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme na chvilku do předem vyhřáté trouby na max. 180°C. Použijte pečicí papír, lilek se rád chytá na plech. Až lilek změkne (pozor aby se nespálil) tak ho vyndáme a necháme vychladnout.
  2. Mezitím si připravíme náplň do lilku. Smícháme tvaroh, jogurt, sůl, pepř a bylinky. Kdo má rád, může přidat prolisovaný česnek.
  3. Plátky lilku namažeme dipem a zamotáme.
  4. Pro pestřejší chuť si můžete připravit rajčatové pesto. Rajčata spaříte horkou vodou a oloupete. Nakrájíte je na jemno, přidáte prolisovaný česnek, olivový olej, čerstvou bazalku, sůl a pepř.