Domů Recepty Vepřová panenka s pepřovou omáčkou a zelenými fazolkami na slanině

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou a zelenými fazolkami na slanině

Průměr: 3 (5 hlasy/ů)
30 min
2 porce
jednoduché
Ingredience: 
vepřová panenka                               400 g
zelené fazolky    400 g
slanina 10 dkg
smetana na vaření  80 ml
sůl špetka
pepř špetka
pepř nakládaný  2 lžíce
olej dle potřeby

 

 

Postup: 

Vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky (špalky), které osolíme a opepříme.

Na rozpélené pánvi na trošce oleje opečeme z obou stran. Délku si upravíme podle toho, jak máme rádi panenku propečenou.

Když je panenka hotová, do výpeku přilijeme smetanu a přidáme nakládaný pepř. Chvilku prohřejeme a omáčka je hotová.

Na druhé pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a poté přidáme zelené fazolky. Fazolky volíme buď čerstvé nebo mražené.

Chvíli restujeme, osolíme a můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť!