Voňavé low carb houstičky
- Od 2. fáze
- 11 ks housek
- Střední
- Výživová poradkyně Štěpánka Štěpánová, DiS
Aby vám při keto dietě MyKETO nebylo smutno po běžném pečivu, máme pro skvělou alternativu, recept na opravdu vynikající keto houstičky. Dle našeho receptu si klidně můžete vyrobit i výtečný keto chleba nebo třeba keto placky, záleží jen na vás! Jak při ketodietě, tak i při low carb nízkosacharidovém stravování si na LC pečivu moc pochutnáte. Je pochopitelně zcela bez lepku a určitě vám zachutná nejen jako příloha k masu, ale i třeba s máslem a naší vynikající LC marmeládou. Dobrou chuť!
- Ingredience:
Mandlová mouka | 60 g |
Mouka ze zlatého lnu (nebo mleté lněné semínko) | 25 g |
Kokosová mouka | 25 g |
Sezamová semínka | 15 g |
Kypřící prášek bez fosfátů | 1 čajová lžička (ČL) |
Jedlá soda | na špičku ČL |
Sůl | půl ČL |
Vejce - menší | 2 ks |
Žervé nebo krémový sýr | 150 g |
Olivový olej | 12 g |
Česnek | 1 stroužek |
Drcený kmín |
1 rovná ČL |
Sušený tymián | 1 rovná ČL |
Sušený rozmarýn | 1 rovná ČL |
- Postup:
- V jedné míse smícháme všechny suché ingredience a v druhé míse všechny mokré ingredience.
- Troubu mezitím rozpálíme na 160°C (horkovzdušná).
- Mokrou směs přelijeme do mísy k suché směsi, pořádně promícháme, aby se vše spojilo a vzniklo tužší těsto.
- Lžící odebíráme těsto a tvarujeme rukama malou houstičku, doporučujeme namáčet si ruce ve vodě, pak se těsto tolik nelepí na ruce.
- Houstičky narovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 40 - 45 min do zlatava.
- Podávat můžete např. s máslem a LC marmeládou nebo jako přílohu k masovým pokrmům.
Přejeme dobrou chuť!