Keto mandlové sušenky se skořicí jsou křupavé na povrchu a měkké uvnitř, jsou výborné hned hotové a chutnají báječně! Můžete je jíst samotné od fáze 2 nebo je například přidat do řeckého jogurtu od fáze 3.
TIP: Sušenky lze skladovat ve vzduchotěsné dóze při pokojové teplotě, v lednici nebo je zmrazit. Při pokojové teplotě vydrží cca 2 týdny, pokud je dáte do lednice, vydrží zhruba měsíc.
TIP: Erythritol lze dobře rozemlít i mlýnkem na kávu.
- Ingredience:
Mandlová mouka | 200 g |
Eryhritol | 70 g |
Bílky z větších vajec | 2 ks |
Mletá skořice | 1 ČJ |
Erythritol rozemletý na moučku | 30 g |
- Postup:
- Troubu předehřejte na 150 ° C.
- V míse smíchejte mandlovou mouku a erythritol.
- Z bílků ušlehejte sníh.
- K suchým surovinám přidejte ušlehaný sníh a opatrně míchejte, dokud se vše nespojí.
- V malé misce smíchejte moučkový erythritol a skořici.
- Z těsta formujte malé kuličky a obalte je ve skořicovém erythritolu.
- Obalené kuličky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem, pečte v předehřáté troubě 25-30 minut.
- Během pečení by se kuličky měly mírně rozplácnout a popraskat.