Keto pizza Margherita
- Od 4. fáze
- 30 min
- 6 porcí
- jednoduché
- Veronika Poskočilová, certifikovaný výživový poradce pro hubnutí, Výživový institut, Praha 4.
Klasická pizza má vysoký glykemický index. Tato varianta pizzy je však mnohem vhodnější, protože neobsahuje nadbytek sacharidů, přitom je velmi chutná! Vyzkoušejte ji ještě dnes!
- Ingredience:
- Suroviny na těsto:
Strouhaná mozzarella | 100 - 150 g |
Vejce | 3 ks |
Zakysaná smetana | 1 PL |
Mleté lněné semínko nebo mandlová mouka | 1 PL |
Sůl | špetka |
- Suroviny na směs:
Rajčatová passata | Dle potřeby |
Oregano, tymián a rozmarýn | Dle chuti |
Sůl a pepř | Dle chuti |
Mozzarella v nálevu (natrhat na kousky) | 1 bal |
Bazalka | Dle chuti |
Olivový olej | 1 ČL |
- Postup:
- Suroviny na těsto smícháme, vyválíme přes pečící papír a dáme na plech.
- Pečeme v troubě na 200°Celsia cca 10 minut.
- V míse smícháme passatu s bylinkami, solí a pepřem, směsí potřeme upečené těsto, přidat můžeme své oblíbené suroviny na pizzu (musí odpovídat keto dietě) a znovu zapečeme cca 10 minut v troubě, zakápnuté kvalitním olivovým olejem.