Keto pizza Margherita

 

 

Klasická pizza má vysoký glykemický index. Tato varianta pizzy je však mnohem vhodnější, protože neobsahuje nadbytek sacharidů, přitom je velmi chutná! Vyzkoušejte ji ještě dnes! 

  • Ingredience: 
  • Suroviny na těsto: 
Strouhaná mozzarella 100 - 150 g
Vejce 3 ks 
Zakysaná smetana 1 PL
Mleté lněné semínko nebo mandlová mouka 1 PL
Sůl  špetka

 

  • Suroviny na směs: 
Rajčatová passata Dle potřeby
Oregano, tymián a rozmarýn Dle chuti
Sůl a pepř Dle chuti
Mozzarella v nálevu (natrhat na kousky) 1 bal
Bazalka Dle chuti
Olivový olej 1 ČL
  • Postup: 
  1. Suroviny na těsto smícháme, vyválíme přes pečící papír a dáme na plech.
  2. Pečeme v troubě na 200°Celsia cca 10 minut.
  3. V míse smícháme passatu s bylinkami, solí a pepřem, směsí potřeme upečené těsto, přidat můžeme své oblíbené suroviny na pizzu (musí odpovídat keto dietě) a znovu zapečeme cca 10 minut v troubě, zakápnuté kvalitním olivovým olejem.