Křupavé keto kokosky
- Od 2. fáze
- 40 min
- 13 porcí
- jednoduché
- Veronika Poskočilová, certifikovaný poradce pro hubnutí, Praha 4.
Kokosky v keto stylu - z naší edice zdravé vánoční cukroví. Nízkosacharidové recepty. Bez lepku. Inspirujte se!
- Ingredience:
5 bílků z vajíček nejlépe z volného chovu |
50 g Xylitolu (nebo jiného sladidla, prášková stévie, nebo Erythrytol – množství přizpůsobte vlastní chuti, případně lze úplně vynechat) |
200 g strouhaného koksu |
Špetka himalájské soli |
- Postup:
- Předehřejeme troubu na 150°C.
- Bílky vyšlehejte se špetkou soli téměř do tuhého sněhu, postupně přidávejte sladidlo a šlehejte na vysoké obrátky, dokud není sníh velmi tuhý.
- Potom do sněhu opatrně přimíchejte strouhaný kokos
- Pomocí čajové lžičky tvarujte na plech vyložený pečícím papírem malé hromádky
- Pečte cca 20 minut nebo dokud nejsou kokosky zlatavé.
- Z tohoto množství připravíte cca 40 menších kokosek.
Přejeme dobrou chuť!