Domů Recepty LC keto tacos, mexické jídlo co nenaruší dietní plán

LC keto tacos, mexické jídlo co nenaruší dietní plán

Průměr: 5 (3 hlasy/ů)
50 minut
3-4 porce
střední obtížnost

MyKETO tým

Vyzkoušejte tacos, které vám nenaruší váš dietní plán! Tacos je typické mexické jídlo - malé tortilly většinou o průměru 10 cm, které se plní směsí masa a zeleniny. Maso může být v podstatě jakékoliv, nejčastěji se používá grilované nebo pečené hovězí nebo kuřecí maso, vyzkoušet můžete ale i rybu. Z malých mističek si pak každý sám přidává například guacamolle, rajčatovou salsu, strouhaný sýr, okurku, zakysanou smetanu, cibulku a podobně. Náš recept se dokonale hodí do keto/lowcarb stravování, je bez lepku a bez laktózy. Recept na těsto vyjde na 12 tortill o průměru 10 cm.

Ingredience: 

Ingredience:

Těsto:

Mandlová mouka

180 g
Prášek do pečiva bez fosfátů 1 ČJ
Xantanová guma 2 ČJ
Velké vejce 1 ks
Sůl špetka
Voda 1 PL

 

Salsa:

Najemno nakrájená nebo drcená rajčata zbavená slupky 1 ks
Cibule šalotka nakrájená na jemno 1/2 šalotky

Paprika Jalapeño bez semínek nakrájená na jemno

200-250 ml
Limetová nebo citronová šťáva 1 PL
Čerstvě mletý pěpř, sůl a koriandr dle chuti

 

Gucamole:

Avokádo 1 ks
Limetová nebo citronová šťáva 1 PL

Cibule šalotka nakrájená na jemno

1/2 šalotky
Menší rajče nakrájené nadrobno 1 ks

Čerstvý koriandr, sůl, pepř a chilli

dle chuti
Postup: 

V míse nebo ve food procesoru smíchejte suché ingredience, přidejte vejce a vodu a vypracujte hladké těsto.

Těsto zabalte do potravinářské folie a nechte v lednici odpočinout cca 15 minut.

Těsto si rozdělte na 12 stejných kousků, které vytvarujete do malých kuliček.

Mezi dvěma pečícími papíry vyválejte každý kousek na tenkou placku, ze které vykrajovátkem o průmětu 10 cm vykrojte tortilu.

Pokud nemáte velké vykrajovátko, použijte například hrneček, skleničku, kterou položíte na placku a nožem dokola vykrojíte tortillu.

Rozpalte nepřilnavou pánev na střední stupeň, na suchou pánev pokládejte připravené tortilly.

Jakmile začne tortilla uprostřed bělat, otočte ji. Měla by být místě opečená.

Z druhé strany pečte pouze cca 3-4 sekundy, ne déle, jinak budou tortilly přepečené a budou se lámat!

Hotové tortilly ihned po vytažení ohněte přes mřížku a nechte mírně vychladnout.

Hotové tortilly plňte grilovaným nebo pečeným masem, zeleninou, sýrem, salsou.