Low carb keto borůvkový koláč

Low carb keto borůvkový koláč
 

Low carb keto borůvkový koláč

  • Od 3. fáze
  • 40 minut
  • 6 porcí
  • jednoduché
  • MyKETO tým

Mňami! Low carb borůvkový koláč, se kterým nemusíte myslet na svou linii. Vychutnáte si ho celá rodina. Recept na keto borůvkový koláč je jednoduchý, s pečením vám nezabere více než 40 minut. Tento koláč lze upéct i ve variantě bez laktózy. Stačí použít rostlinnou smetanu nebo rostlinné mléko místo tradiční smetany ke šlehání. Pusťme se tedy do pečení.

 
  • Ingredience:
Mandlová mouka 210 g
Kokosová mouka 50 g
Vejce 5 ks

Prášek do pečiva bez fosfátů

2 ČL
Eryhtritol 100 g
Smetana ke šlehání 60 ml

Rozpuštěné máslo

50 g

Vanilkový extrakt

1 ČL

Citrónová kůra z chemicky neošetřeného citrónu

1 ČL

Mražené nebo čerstvé borůvky

1 hrnek

Himalájská sůl

špetka
  • Postup: 
  1. Troubu předehřejte na 180 °C, připravte si formu na srnčí hřbet nebo dortovou formu, kterou vyložte pečícím papírem.
  2. V misce si smíchejte oba druhy mouky a prášek do pečiva.
  3. V jiné míse nebo v robotu smíchejte dohromady celá vejce, smetanu, rozpuštěné zchladlé máslo, vanilkový extrakt, sůl, citrónovou kůru a erythritol (případně jiné sladidlo, dle vaší volby).
  4. Přidejte suché suroviny a vše společně důkladně promíchejte, vytvořte hladké těsto, do kterého opatrně vmíchejte borůvky.
  5. Těsto vlijte do připravené formy a vložte do předehřáté trouby.
  6. Koláč pečte cca 30 minut, dokud není zlatavý na povrchu a zcela propečený uvnitř. Vyzkoušejte vpíchnutím špejle doprostřed koláče.
  7. Upečený koláč vyndejte z trouby a nechte jej cca 30 minut vychladnout na mřížce.