Low carb keto borůvkový koláč
- Od 3. fáze
- 40 minut
- 6 porcí
- jednoduché
- MyKETO tým
Mňami! Low carb borůvkový koláč, se kterým nemusíte myslet na svou linii. Vychutnáte si ho celá rodina. Recept na keto borůvkový koláč je jednoduchý, s pečením vám nezabere více než 40 minut. Tento koláč lze upéct i ve variantě bez laktózy. Stačí použít rostlinnou smetanu nebo rostlinné mléko místo tradiční smetany ke šlehání. Pusťme se tedy do pečení.
- Ingredience:
Mandlová mouka | 210 g |
Kokosová mouka | 50 g |
Vejce | 5 ks |
Prášek do pečiva bez fosfátů |
2 ČL |
Eryhtritol | 100 g |
Smetana ke šlehání | 60 ml |
Rozpuštěné máslo |
50 g |
Vanilkový extrakt |
1 ČL |
Citrónová kůra z chemicky neošetřeného citrónu |
1 ČL |
Mražené nebo čerstvé borůvky |
1 hrnek |
Himalájská sůl |
špetka |
- Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C, připravte si formu na srnčí hřbet nebo dortovou formu, kterou vyložte pečícím papírem.
- V misce si smíchejte oba druhy mouky a prášek do pečiva.
- V jiné míse nebo v robotu smíchejte dohromady celá vejce, smetanu, rozpuštěné zchladlé máslo, vanilkový extrakt, sůl, citrónovou kůru a erythritol (případně jiné sladidlo, dle vaší volby).
- Přidejte suché suroviny a vše společně důkladně promíchejte, vytvořte hladké těsto, do kterého opatrně vmíchejte borůvky.
- Těsto vlijte do připravené formy a vložte do předehřáté trouby.
- Koláč pečte cca 30 minut, dokud není zlatavý na povrchu a zcela propečený uvnitř. Vyzkoušejte vpíchnutím špejle doprostřed koláče.
- Upečený koláč vyndejte z trouby a nechte jej cca 30 minut vychladnout na mřížce.