Low carb keto bramborový salát
- Od 3. fáze
- 6 menších porcí
- Jednoduché
- Výživová poradkyně Štěpánka Štěpánová, DiS
- Ingredience:
Květák | 300 g |
Celer | 400 g |
Směs mrkev + hrášek | 160 g |
Vejce | 3 ks |
Šunka min.90% masa | 100 g |
Nakládané kyselé okurky (ideálně bez cukru) | 4 menší ks |
Červená cibule | 1/2 ks |
Majonéza (vhodná je např. Hellmanns Organic - je téměř bez cukru) | 3 PL |
Dijonská hořčice | 3 ČL |
Sůl | |
Pepř |
Připravte si zdravý nízkosacharidový bramborový salát bez brambor, které nahradíte jinou, nízkosacharidovou potravinou. Vyzkoušejte náš výtečný a osvědčený Low Carb recept vhodný u keto diety MyKETO. Přejeme dobrou chuť!
- Postup:
- Květák rozebereme na malé růžičky a uvaříme na skus, pozor hlavně nerozvařit. Oloupaný celer si také uvaříme, stejně tak i směs hrášku s mrkví. Všechny ingredience necháme po uvaření vychladnout.
- Po vychladnutí květák, celer nakrájený na kostičky a mrkev s hráškem smícháme. Přidáme na jemno nakrájenou červenou cibuli, kyselé okurky, šunku, majonézu, dijonskou hořčici, majonézu a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
- Když je salát podle vašich představ dostatečně slaný a opepřený, přidáme na hrubo nakrájená, uvařená vejce. Opět vše promícháme, ale opatrně, aby se vejce moc nerozmačkala. Máte hotovo, určitě je vhodné salát nechat v lednici odležet, druhý den bude o dost lepší.
Pozn. Tento recept berte jako inspiraci a pokud někdo nemá rád v salátu např. šunku nebo cibuli, tak jí vynechte a salát si dolaďte podle své chuti :)