Low carb keto čokoládové lanýže
- Od 2. fáze
- 15 minut
- cca 50 ks
- velmi snadné
- MyKETO tým
Kromě běžné vánoční klasicky: vanilkových rohlíčků vám jako inspiraci přinášíme i recept na lahodné čokoládové lanýže, které můžete v dospělácké verzi okořenit i trochou kvalitního brandy nebo tmavého rumu. Zpestřete si vaši KETO dietu lahodnými truffles. Tentokrát se obejdete i bez pečení! Příprava receptu je velmi jednoduchá a recept je vhodný již od 2. fáze hubnutí. Vše ale s mírou! Hlavně u alkoholu nedoporučujeme překročit množství 50 ml, vzniklá směs pak muze být příliš řídká. Musíme ještě zmínit, že dospělou verzi čokoládových lanýžů nedoporučujeme během fáze hubnutí 1. a 2. Potěšte svou milovanou polovičku příjemným čokoládovým překvapením.
- Ingredience:
Vysokoprocentní čokoláda (min. 85 %) | 400 g |
Šlehačka bez karagenanů (např. Moravia Lacto) | 150 ml |
Holandské kakao | na obalení |
Erythritol MyKETO - rozemletý na prášek* |
20 g |
Jednorázové rukavice | 1 ks |
- Extra ingredience pro dospělou verzi:
Kvalitní alkohol: např. brandy nebo karibský tmavý rum |
50 ml |
*(Erythritol lze rozemlýt v mlýnku na kávu) + něco navíc na obalení 2 žloutků.
- Postup:
- Čokoládu nalámejte na kousky a dejte do větší misky.
- Smetanu s erythritolem zahřejte k bodu varu.
- Stáhněte z plotny a sladkou smetanou přelijte čokoládu.
- Míchejte, dokud se smetana a čokoláda nespojí v hladkou kompaktní hmotu. (Pokud přidáváte alkohol, je na něj čas v této fázi, dokud není smetana a čokoláda ještě úplně spojená.)
- Takto připravenou směs nechte vychladnout a ztuhnout. Trvá to minimálně hodinu. Pomoct si můžete ledničkou nebo když venku nemrzne i vnější parapetem.
- Lžičkou nebo naběračkou na zmrzlinu s pružinou na vyklopení, o objemu 25 ml, která se nám osvědčila nejvíce, vykrajujte malé kousky, které pak v dlaních, vytvarujte do malé kuličky. (Použijte jednorázové rukavice, zabrání přenosu tepla z vašich dlaní a čokoláda se nebude rozpouštět.)
- Do misky si nasypte holandské kakao, ve kterém obalujte hotové lanýže.