Low carb keto dýňové cupcakes
- Od 3. fáze
- 45 minut
- 4 porce
- jednoduché
- MyKETO tým
Vyzkoušejte originální low carb recept na lahodné KETO dýňové cupcakes. Jednoduchá příprava, kterou zvládnete do 25 minut a pak už jen počkat na samotné pečení v troubě. Už během pečení vás příjemně potěší jemná vůně skořice, vanilky a dýňového pyré, která navodí příjemnou atmosféru útulného domova. Pro co nejlepší chuť konzistenci doporučujeme použít mandlovou mouku a sladilo erythitol s nulovým glykemickým indexem.
- Na cupcakes:
Celá vajíčka | 4 ks |
Dýňové pyré | 130 g |
Rozpuštěné máslo | 75 g |
Kokosová mouka | 40 g |
Mandlová mouka MyKETO | 30 g |
Sladidlo Erythritol | 70 g |
Vanilkový extrakt | 2 ČJ |
Prášek do pečiva | 1 ČJ |
Skořice | 1 ČJ |
Mletý muškátový oříšek | ½ ČL |
Nové koření | ½ ČL |
Mletý hřebíček | ½ ČL |
Xantanová guma | ½ ČL |
- Na krém:
Palouček nebo Lučina | 100 g |
Mascarpone | 50 g |
Erythritol - moučka |
30 g |
Dýňové pyré | 30 g |
Skořice | 2 ČJ |
- Postup:
- Dýňové pyré: Dýni oloupejte (Hokaido není třeba loupat), vydlabejte semínka a nakrájejte na kostky cca 2x2 cm, dejte péct do předehřáté trouby na 180 ° C na cca 60 minut. Upečenou dýni rozmixujte ponorným mixérem na hladké pyré. Zbylé pyré můžete zmrazit nebo použít do dýňové polévky.
- Troubu předehřejte na 170 °C. Plech na cupcakes vyložte papírovými košíčky.
- V misce smíchejte celá vajíčka, dýňové pyré, rozpuštěné máslo, erythritol, vanilkový extrakt a koření.
- Přimíchejte kokosovou, mandlovou mouku a prášek do pečiva.
- Těsto nalijte do ¾ papírových košíčků a dejte péct do předehřáté trouby.
- Pečte cca 22–25 minut nebo dokud nejsou cupcakes zlatavé. Propečení zkontrolujte špejlí.
- Smíchejte Palouček a Mascarpone s dýňovým pyré, skořicí a moučkovým erythritolem, vyšlehejte do hladkého krému, nechte mírně vychladit v lednici.
- Po upečení nechte cupcakes vychladnout na mřížce. Po vychladnutí ozdobte cupcakes připraveným krémem.