Low carb keto Grusetky

 
 

Grusetky jsou keto klasika, naprosto skvělá náhrada za běžné těstoviny, chutná a přitom velmi zdravá. Jak jinak, než bez lepku. Grusetky využijete na neskutečně mnoho rozličných jídel. Přinášíme vám základní recept na grusetky, vyzkoušet ale můžete i třeba špenátové grusetky,  nebo vynikající zapečený květák, plněný masem politý grusetkovým těstem. Vaší fantazii se meze nekladou. Nezapomeňte nám poslat vaši top variantu! 

  • Ingredience: 
Vejce 5 ks
Mozzarela z nálevu 1 bal (125 g)
Psyllium (rozpustná vláknina) 2 vrchovaté lžíce (15 g)
Sůl Špetka
  • Postup: 
  1. Všechny ingredience rozmixujte v mixéru, nebo pomocí tyčového mixéru do hladkého řídkého těsta. Dejte si záležet, ať je těsto hladké, grusetky tak budou jemnější.
  2. Těsto vylijte na dva plechy vyložené pečicím papírem. Důkladně rozetřete na tenký plát, nezapomeňte, že těsto ještě trochu nabyde.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180° C cca 8 - 10 minut.
  4. Ještě teplé těsto zamotejte do válečku a nechte vychladnout. Poté těsto nakrájejte na vámi požadovanou tloušťku.
  5. Hotové Grusetky vydrží několik dní v lednici, nebo několik měsíců v mrazáku.