Low carb keto Grusetky
- Od 3. fáze
- 15 min
- 2 porce
- jednoduché
Grusetky jsou keto klasika, naprosto skvělá náhrada za běžné těstoviny, chutná a přitom velmi zdravá. Jak jinak, než bez lepku. Grusetky využijete na neskutečně mnoho rozličných jídel. Přinášíme vám základní recept na grusetky, vyzkoušet ale můžete i třeba špenátové grusetky, nebo vynikající zapečený květák, plněný masem politý grusetkovým těstem. Vaší fantazii se meze nekladou. Nezapomeňte nám poslat vaši top variantu!
- Ingredience:
Vejce | 5 ks |
Mozzarela z nálevu | 1 bal (125 g) |
Psyllium (rozpustná vláknina) | 2 vrchovaté lžíce (15 g) |
Sůl | Špetka |
- Postup:
- Všechny ingredience rozmixujte v mixéru, nebo pomocí tyčového mixéru do hladkého řídkého těsta. Dejte si záležet, ať je těsto hladké, grusetky tak budou jemnější.
- Těsto vylijte na dva plechy vyložené pečicím papírem. Důkladně rozetřete na tenký plát, nezapomeňte, že těsto ještě trochu nabyde.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180° C cca 8 - 10 minut.
- Ještě teplé těsto zamotejte do válečku a nechte vychladnout. Poté těsto nakrájejte na vámi požadovanou tloušťku.
- Hotové Grusetky vydrží několik dní v lednici, nebo několik měsíců v mrazáku.