Low carb keto hovězí na česneku se špenátem
- Od 2. fáze
- 100 minut
- 4 porce
- jednoduché
- MyKETO tým
Jste ve druhé fázi vašeho dietního plánu MyKETO a nevíte co vařit? Inspirujte se, tentokrát pro vás máme hovězí na česneku s čerstvým špenátem, kdo vyzkouší?
- Ingredience:
Hovězí kýta | 600 g |
Větší cibule | 2 ks |
Sádlo nebo olej | 1 PL |
Stroužek drceného česneku (bez klíčku) |
6 ks |
Vývar nebo voda | 600 ml |
Čerstvý baby špenát | 2 balení |
Šalotka nebo malá cibule | 1 ks |
Máslo | 2 ČL |
Šlehačka | 1 PL |
Sůl a pepř | k dochucení |
- Postup:
- Hovězí maso očistěte a nakrájejte na kostky. Maso osolte, opepřete a potřete drceným česnekem.
- Cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozpalte sádlo nebo olej, přidejte cibuli a orestujte ji dozlatova.
- Přidejte kmín a maso. Vše restujte asi 5 minut.
- Maso podlijte vývarem nebo vodou a nechte cca 80 minut dusit na mírný stupeň. Občas promíchejte.
- Většina tekutin by se měla odpařit, cibule omáčku krásně zahustí, proto nepotřebujete mouku.
- Před konce vaření masa si připravte špenát. Baby špenát nemusíte proplachovat, většinou je již čistý a připravený rovnou ke konzumaci „ready-to-eat“.
- Připravte si cedník a 1, 5 l vařící vody. Špenát dejte do cedníku a přelijte ho vařící vodou. Ihned jej schlaďte proudem studené vody, aby si zachoval krásně zelenou barvu. Ze špenátu vymačkejte co nejvíce vody a pokrájejte ho na malé kousky.
- Na pánvi si rozehřejte máslo a orestujte šalotku. Přidejte špenát, osolte opepřete a cca 2 minuty zahřívejte. Nakonec přidejte lžíci šlehačky.
- Podávejte s dušeným hovězím!