Recept na low carb indický chléb Naan
- Od 3. fáze
- Příprava: 5 minut
- Smažení: 10 minut
- Celkový čas: 15 minut
- 2 porce
- Velmi snadné
Naan chleba je tradiční a velmi oblíbenou přílohou v indické kuchyni, Naan placky se Tradičně se pečou ve velmi horké hliněné peci na dřevěném uhlí. Chléb naan je přilepen k vnitřku pece, kde se udržuje velmi vysoká teplota kolem 450 °C. Pojďte si tuto indickou pochoutku připravit v domácích podmínkách na pánvi, samozřejmě v bezlepkové, lowcarb verzi, která vám nenaruší vaše dietní plány.
TIP: Lowcarb naan se bude hodit třeba jako příloha k chicken tika masala.
- Ingredience
Mandlová mouka | 90 g |
Kokosová mouka |
40 g |
Prášek do pečiva bez fosfátů |
2 ČL |
Xantanová guma |
1 ČL |
Rozšlehané vejce M |
1 ks |
Jablečný ocet |
2 ČL |
Voda |
1 PL |
Sušený česnek |
1 ČL |
Sušená cibule |
1 ČL |
Olivový olej na smažení |
- Ingredience pro dokončení
Rozpuštěné máslo | |
Prolisovaný stroužek česneku |
|
Koriandr |
- Postup:
-
Smíchejte všechny sypké suroviny a přidejte rozšlehané vejce s vodou a ocet.
-
Vypracujte hladké těsto, které rozdělte na 4–6 stejně velkých částí.
-
Vytvořte kuličky, které rozválejte mezi dvěma pečícími papíry na tenké placky.
-
Do pánve dejte olivový nebo jiný rostlinný olej a jednotlivé placky na něm opečte dozlatova.
-
Hotové placky potřete rozpuštěným máslem s prolisovaným česnekem a posypejte koriandrem.
-
Placky oceníte k indickým jídlům jako je například Chicken tika masala nebo butter chicken a podobně.