Carpaccio z červené řepy
- Od 3. fáze
- 65-90 minut
- 2 porce
- jednoduché
- MyKETO tým
Nechte se inspirovat zdravým středomořským receptem. Italské Carpaccio je celosvětově známé a pochutnat si na něm můžete i v pohodlí domova. Příprava tohoto Low Carb receptu je jednoduchá. Protože je v receptu i parmazán, doporučujeme pokrm spíše od 3. fáze hubnutí. Do receptu jako základ můžete použít váš oblíbený salát - pro co největší autenticitu italského pokrmu doporučujeme přidat lístky rucoly a doubku. Recept lze vylepšit například i najemno nakrájenou jarní cibulkou nebo pórkem. Pusťme se tedy do toho!
- Ingredience:
Středně velké syrové červené řepy | 2 ks |
Parmazán | 50 g |
Salát (mix salátů, rucola, doubek, apod.) |
125 g |
Balsamico | 2 lžičky |
Olivový olej | 4 lžíce |
Čerstvé mletý pepř | špetka |
Sůl | špetka |
- Postup:
- Červenou řepu omyjte, odtrhněte větší kus alobalu, polože na něj řepu, posype solí a zakápněte olivovým olejem.
- Řepu důkladně zabalte do alobalu a dejte do malé zapékací mísy nebo jiné nádoby a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů C.
- Pečte doměkka, cca 60-90 minut, záleží na velikosti řepy.
- Řepu můžete připravit i den dopředu. Nechat ji v lednici vychladit, bude se s ní lépe pracovat.
- Upečenou, vychlazenou řepu nakrájejte na tenké plátky přendejte na talíř, v malé misce si smíchejte olivový olej, sůl, pepř a balsamico ocet.
- Zálivkou zakápněte řepu, přidejte salát a hoblinky parmazánu.
- Podávejte.