Carpaccio z červené řepy

Low carb keto italská řepa Carpaccio
 

Nechte se inspirovat zdravým středomořským receptem. Italské Carpaccio je celosvětově známé a pochutnat si na něm můžete i v pohodlí domova. Příprava tohoto Low Carb receptu je jednoduchá. Protože je v receptu i parmazán, doporučujeme pokrm spíše od 3. fáze hubnutí. Do receptu jako základ můžete použít váš oblíbený salát - pro co největší autenticitu italského pokrmu doporučujeme přidat lístky rucoly a doubku. Recept lze vylepšit například i najemno nakrájenou jarní cibulkou nebo pórkem. Pusťme se tedy do toho!

 
  • Ingredience:
Středně velké syrové červené řepy 2 ks
Parmazán 50 g

Salát (mix salátů, rucola, doubek, apod.)

125 g
Balsamico 2 lžičky
Olivový olej 4 lžíce
Čerstvé mletý pepř špetka
Sůl špetka
  • Postup: 
  1. Červenou řepu omyjte, odtrhněte větší kus alobalu, polože na něj řepu, posype solí a zakápněte olivovým olejem.
  2. Řepu důkladně zabalte do alobalu a dejte do malé zapékací mísy nebo jiné nádoby a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů C.
  3. Pečte doměkka, cca 60-90 minut, záleží na velikosti řepy.
  4. Řepu můžete připravit i den dopředu. Nechat ji v lednici vychladit, bude se s ní lépe pracovat.
  5. Upečenou, vychlazenou řepu nakrájejte na tenké plátky přendejte na talíř, v malé misce si smíchejte olivový olej, sůl, pepř a balsamico ocet.
  6. Zálivkou zakápněte řepu, přidejte salát a hoblinky parmazánu.
  7. Podávejte.