Low carb keto kokosovo-mandlové kuličky
- Od 3. fáze
- 30 minut
- 20 - 30 dle velikosti
- jednoduché
- MyKETO tým
Připravili jsme si pro vás jednoduchý recept pro obohacení nejenom vašeho vánočního stolu - LC kokosovo-mandlové kuličky, jejichž příprava vám nezabere více než dvě reklamní pauzy na Primě. Tuto klasiku jistě každý zná: co tak ji ale připravit v KETO verzi s nízkým obsahem sacharidů a obohatit ji mandlemi, které jsou cenným zdrojem zdravých olejů? Výsledkem jsou chutné a zdravé pochoutky, které můžete servírovat během celého roku. Pusťme se tedy do přípravy.
- Ingredience:
Mascarpone | 500 g |
Máslo | 100 g |
Strouhaný kokos - něco navíc na obalení | 200 g |
Mandlová mouka MykETO nebo mleté mandle | 50 g |
Erythritol MyKETO - rozemletý na prášek* |
dle chuti |
Kokosový olej | 2 lžíce |
*(Erythritol lze rozemlýt v mlýnku na kávu)
- Postup:
- Máslo i kokosový olej při pokojové teplotě smícháme s ostatními ingrediencemi.
- Tvoříme kuličky, které obalíme v kokosu.
- Necháme ztuhnout v lednici.
- Skladujeme v uzavíratelné nádobě v chladu.