Low carb keto kokosovo-mandlové kuličky

 
Low carb keto kokosovo-mandlové kuličky
 

 

Připravili jsme si pro vás jednoduchý recept pro obohacení nejenom vašeho vánočního stolu - LC kokosovo-mandlové kuličky, jejichž příprava vám nezabere více než dvě reklamní pauzy na Primě. Tuto klasiku jistě každý zná: co tak ji ale připravit v KETO verzi s nízkým obsahem sacharidů a obohatit ji mandlemi, které jsou cenným zdrojem zdravých olejů? Výsledkem jsou chutné a zdravé pochoutky, které můžete servírovat během celého roku. Pusťme se tedy do přípravy. 

  • Ingredience:
Mascarpone 500 g
Máslo 100 g
Strouhaný kokos - něco navíc na obalení 200 g
Mandlová mouka MykETO nebo mleté mandle 50 g

Erythritol MyKETO - rozemletý na prášek*

dle chuti
Kokosový olej 2 lžíce

 

*(Erythritol lze rozemlýt v mlýnku na kávu)

  • Postup: 
  1. Máslo i kokosový olej při pokojové teplotě smícháme s ostatními ingrediencemi.
  2. Tvoříme kuličky, které obalíme v kokosu.
  3. Necháme ztuhnout v lednici.
  4. Skladujeme v uzavíratelné nádobě v chladu.