Domů Recepty Low carb keto malinové čoko-piškoty

Low carb keto malinové čoko-piškoty

Průměr: 5 (6 hlasy/ů)
30 minut
16-19 kusů
jednoduché

MyKETO tým

Někdo jim říká PiM´s někdo Jaffa, ale milujeme je všichni. Máme pro vás recept, který je bez cukru a bez mouky. Přesto jsou čoko-piškoty vynikající. Pokud budete piškoty připravovat na oslavu nebo grilovačku, doporučujeme rovnou dvojitou dávku, jsou tak dobré, že se po nich zapráší! Čoko-piškoty vynikající „sladkost“ ke kávě, kterou si zamilujete. Piškoty se budou skvěle hodit i na zahradí party nebo grilovačku. Ty naše jsou samozřejmě bez cukru a bez lepku!

TIP: Stejným způsobem můžete připravit pomerančové čoko-piškoty. Do těsta použijte proteinový koktejl čokoláda nebo bílá čokoláda a do želé pomerančový nápoj!
Ingredience: 

Ingredience na piškoty:

Vejce pokojové teploty 2 ks
MyKETO Malinový koktejl 1 ks
Kokosová mouka 30 g
Erythritol 30 g
Prášek do pečiva bez fosfátů ½ ČL
Glukomannan (Konjac) ½ ČL
Kokosový olej 1 PL

 

Na malinové želé:

Voda 300 ml
Nápoj s proteinem malina 2 ČL
Želatina 3 plátky
Glukomannan (Konjac) 1 ½ ČL
Citrónová šťáva 1 PL

 

Ingredience na čokoládovou polevu:

Kvalitní hořká čokoláda 80% a více 100 g
Kokosový olej 1 PL
Místo kokosového oleje můžete použít i kakaové máslo nebo Ghí, normální máslo není vhodné, obsahuje vodu, poleva se může srazit!
Postup: 

Nejprve si připravte malinové želé. Plátky želatiny namočte do studené vody na cca 10 minut. V malé misce smíchejte Malinový nápoj s glukomannanem.

V kastrůlku zahřejte 300 ml vody těsně k bodu varu, přisypejte malinový nápoj s glukomannanem a metlou dobře rozmíchejte.

Želé začne mírně houstnout, do ještě teplé směsi přimíchejte želatinu a přidejte citrónovou šťávu.

Zapékací mísu nebo dortovou formu vyložte potravinářskou folií a vlijte do ní připravené teplé želé tak, aby byl povrch rovný a vytvořila se cca 1 cm vrstva. Želé nechte ztuhnout v lednici.

Nyní se pusťte do piškotů. V kastrůlku zahřejte vodu k bodu varu, do skleněné nerezové misky vyklepněte celá vejce, přidejte erythritol. Misku dejte na kastrol s vodou (dno misky se nesmí dotýkat hladiny) a nad párou vejce vyšlehejte do světlé, husté pěny.

Jakmile vejce zhoustnou sundejte misku z kastrůlku a pomalu přimíchejte kokosový olej a zbylé suché ingredience. Vznikne vám mírně lepivé těsto.

Lžící odebírejte jednotlivé porce a navlhčenýma rukama tvarujte malé kuličky, které přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Každou kuličku rozplácněte do požadované velikosti piškotu.

Piškoty pečte cca 10–12 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Upečené piškoty nechte úplně vychladnout na mřížce.

Ve vodní lázni si rozehřejte čokoládu a tuk.

Vykrájejte želé kruhovým vykrajovátkem na linecké (vykrajovátko by mělo být menší než piškoty). Na Každý piškot dejte jedno kolečko želé. Piškoty nechte na mřížce, pod mřížku si dejte pečící papír nebo silikonovou podložku.

Piškoty s želé přelijte čokoládou polevou a nechte v lednici ztuhnout.