Low carb keto plněný paprikový lusk

plneny paprikovy lusk

Recept na low carb plněný paprikový lusk

  • Od 2. fáze
  • Restování: 5-10 minut
  • Pečení: 30 minut
  • Celkový čas: 40 minut
  • 1 porce
  • Velmi snadné

 

Jednoduchý recept české kuchyně v low carb verzi pro všechny keto nadšence. Na plněný paprikový lusk se hodí více červená paprika kvůli své sladší chuti, se zelenou nebo oranžovou paprikou ale určitě nic nezkazíte. A kdo si vypěstoval vlastní papriku, tomu bude chutnat nejvíce!

TIP: Hotové paprikové lusky posypeme parmazánem.

  • Ingredience
Malá cibule 1 ks

Stroužek česneku

1 ks
Větší rajče 1 ks
Paprika 1 ks
MyKETO těstoviny s boloňskou omáčkou 1 ks
Lžíce olivového oleje 1PL
Strouhaný parmezán 1 PL

 

  • Postup:
  1. Na oleji orestujeme cibuli a česnek, přidáme na kostičky nakrájené rajče a ještě cca 5-10 minut restujeme.
  2. Mezitím si připravíme Těstoviny s boloňskou omáčkou podle návodu, smícháme je s orestovanou směsí, přidáme chilli a bazalku, sůl a pepř a dáme do vydlabané, rozpůlené papriky.
  3. Zakápneme olivovým olejem a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C na cca 30 minut.