Recept na salát s pečenou dýní, křupavou cizrnou a dipem z tahini pasty
- Od 4. fáze
- Příprava: 10 minut
- Pečení: 30 minut
- Celkový čas + chlazení: 40 minut
- 4-6 porcí
- Snadné
Opravdu často se nás ptáte, co jíst ve čtvrté fázi dietních plánů. Tato fáze je udržovací, tudíž jsou již povolené potraviny jako jsou luštěniny nebo některé druhy ovoce. Pojďte si s námi připravit vynikající salát s pečenou dýní, křupavou cizrnou a s dipem z tahini pasty. Tento salát můžete zařadit jako samotný hlavní chod nebo jím doplnit grilované maso.
TIP: Ocení jej i vegani nebo vegetariáni, protože neobsahuje žádnou živočišnou surovinu.
- Ingredience
Menší dýně hokaido | 1 ks |
Plechovka cizrny |
1 ks |
Trhaný listový salát |
dle chuti |
Tahini |
3 PL |
Voda |
70 ml |
Citrónová šťáva |
½ citronu |
Pomerančová šťáva |
½ pomeranče |
Uzená paprika |
2 ČL |
Sušený česnek |
2 ČL |
Sezamová nebo dýňová semínka |
špetka |
Olivový olej |
1 PL |
Sůl a čerstvě mletý pepř |
špetka |
- Postup:
-
Předehřejte troubu na 190°C na horko vzduch.Dýni rozpulte odstraňte měkký vnitřek a rozkrájejte na měsíčky.
-
Rozkrájenou dýni rozložte na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se jednotlivé měsíčky nedotýkaly.
-
Dýni pokapejte olivovým olejem a dochuťte 1 ČL soli a sušeným česnekem. Pečte 30 minut, v polovině pečení otočte.
-
V misce smíchejte 1 lžičku olivového oleje, sůl, 1 lžičku uzené papriky, přidejte okapanou cizrnu a dobře promíchejte.
-
Poté přendejte na plech a pečte 20 minut společně s dýní, v polovině pečení promíchejte. Zatímco se dýně i cizrna pečou, připravte si salát a zálivku.
-
Do nádoby od ponorného mixéru dejte tahini, citronovou i pomerančovou šťávu, vodu, 1 lžičku uzené papriky, 1 ČL sušeného česneku, sůl a pepř.
-
Suroviny mixujte ponorným mixérem, dokud vám nevznikne hladká, krémová zálivka. Do velké mísy nandejte různé druhy trhaných salátů, přidejte mírně zchladlou pečenou dýni a cizrnu, zalijte zálivkou z tahini.
-
Můžete dozdobit sezamovými nebo dýňovými semínky a podávejte.