Low carb keto smažené žampiony
- Od 3. fáze
- 45 minut
- 4 porce
- jednoduché
- MyKETO tým
Vynikající low carb obalované žampiony, které si s chutí dají i vaši blízcí, kteří keto dietu nedrží. Žampiony jsou skvělým zdrojem vlákniny, vitamínů skupiny B, ale také selenu a draslíku. Vláknina udržuje pocit nasycení, takže se skvěle hodí během redukčních diet.
VÍTE ŽE: Žampiony obsahují velmi málo sacharidů, bohužel obsahují i velmi málo bílkovin, proto je vhodné houby kombinovat s masem nebo jiným zdrojem bílkoviny. Případně je můžete zařadit jako chuťovku k televizi.
Ingredience:
Žampiony | 1 balení |
Vejce | 2 ks |
Mandlová mouka | 125 g |
Strouhaný parmazán |
50 g |
Sušený česnek | 1 ČL |
Sušená cibule | 1 ČL |
Curry | 1 ČL |
Uzená nebo sladká paprika | 1 ČL |
Sůl a čerstvě mletý pepř | špetka |
Postup:
- Troubu předehřejte na 210 °C, plech vyložte pečícím papírem.
- Žampiony očistěte, odstraňte nohu a nakrájejte na plátky široké cca 2 cm.
- V misce nebo hlubokém talíři rozšlehejte vajíčko se solí a pepřem.
- V jiné misce smíchejte mandlovou mouku, parmazán a koření.
- Žampiony namočte v rozšlehaném vajíčku, nechte okapat a obalte v mandlové mouce s parmazánem.
- Žampiony skládejte na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se nedotýkaly. Obalené žampiony před pečením zakápněte olivovým olejem, můžete použít i olej ve spreji.
- Pečte v předehřáté troubě zhruba 20-25 minut nebo dokud nejsou žampiony krásně zlatavé a křupavé.