Recept na delikátní low carb španělský ptáček
- Od 2. fáze
- Příprava: 20 minut
- Vaření 70 minut
- Celkový čas: 90 minut
- 4 porce
- střední obtížnost
Umění se dá dělat i na talíři. Vyzkoušejte náš nový keto recept a připravte si lahodný oběd, který i skvěle vypadá. Přípravu zvládnete do 20 minut a samotné vaření vám potrvá 70 minut. Za hodinu a půl vyčarujete nádherný oběd, se kterým se můžete pochlubit. Vyzkoušejte ho již od 2. fáze hubnutí.
- Ingredience:
Hovězí maso (např. zadní) | 500 g |
Vajíčka natvrdo | 2 ks |
Kyselé okurky | 4 ks |
Plátky slaniny | 8 ks |
Větší cibule | 2 ks |
Sádlo nebo olej | 1 PL |
Vývar | 400 ml |
Sůl | |
Čerstvě mletý pepř | |
Francouzská horčice |
- Postup:
- Maso nakrájíme na 4 plátky a každý plátek pořádně rozklepeme.
- Každý plátek osolíme a opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí.
- Na připravené plátky masa položíme 2 plátky slaniny, ½ vajíčka natvrdo a kyselou okurku.
- Maso zavineme a svážeme potravinářskou nití nebo upevníme párátky.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na středním stupni v kastrolu na rozpáleném sádle nebo oleji dozlatova.
- Jakmile je cibule zlatavá, přidáme k ní připravené španělské ptáčky, které ze všech stran opečeme.
- Snížíme teplotu a zalijeme vývarem. Kastrol přiklopíme poklicí a dusíme doměkka.
- Jakmile jsou ptáčci měkké, vyjmeme je z omáčky a omáčku cca 15 minut vaříme, abychom zredukovali množství.
- Následně omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Cibule krásně omáčku zahustí, proto není potřeba zahušťovat moukou.
- Do omáčky vrátíme španělské ptáčky, chviličku vše prohřejeme a můžeme podávat.
- Vhodná příloha během lowcarb nebo keto stravování je květáková rýže, květákové pyré nebo lowcarb knedlík.