Low carb keto špenátová roláda
- jednoduché
- MyKETO tým
Jaro je čas plný motivace k vnitřní očistě těla a dietních zásahů do jídelníčku. Zásobujte své tělo tou správnou energií, objevte kouzlo zdravého stravování a dejte sbohem špíčkům. Ideální čas vrhnout se na přípravu slané fit rolády ze špenátu. Roláda je nejen chutná a zdravá, ale dokonce vypadá efektně díky zelenému špenátovému těstu s pěkným kontrastem bílé tvarohovo – sýrové náplně.
- Roláda:
Mražený špenátový protlak (může být i listový) | 400 g |
Vejce | 4 ks |
Celozrnná špaldová mouka | 20 g |
Rýžová krupička | 10 g |
Jedná soda | 5 g |
Sůl | špetka |
- Náplň:
Plnotučný tvaroh | 250 g |
Plnotučná zakysaná smetana | 200 g |
Eidam | 100 g |
Česnek | 2 stroužky |
Sůl | 1/4 lžičky |
Rajčata na ozdobu | 1/2 ks |
- Postup:
- Špenát nechejte rozmrazit a slijte z něho přebytečnou vodu. Oddělte žloutky od bílků, z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Mouky smíchejte s jedlou sodou. Do špenátu přimíchejte žloutky, směs mouky se sodou a nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rozprosřete na plech vystlaný pečícím papírem a pečte cca 17-20 min na 180°C.
- Po upečení nechte pár minut schladnout a těsto srolujte i s pečícím papírem do tvaru rolády. Nechte zcela vychladnout.
- Nyní smíchejte všechny ingredience na náplň. Rajčata nakrájejte na menší kousky. Když je roláda plně vychladlá, rozrolujte ji a natřete náplní – na jednom konci nechte bez náplně 5-7cm. Na druhý okraj dejte řádek nakrájených rajčat, roládu stočte a co nejvíce utahujte. Při rolování nezapomeňte odstranit pečící papír.
- Zabalte do alobalu a nechte v lednici opět vychladnout několik hodin. Podávejte jen tak nebo s proteinovým či domácím LC pečivem.
Přejeme dobrou chuť!