Recept na kuře na zelí pro milovníky lowcarb stravování
- Od 2. fáze
- Příprava: 10 minut
- Pečení: 60 minut
- Celkový čas: 70 minut
- 2 porce
- Snadné
Také milujete recepty z jednoho hrnce nebo pekáče? Tak tady je Kuře na zelí, tenhle recept si snadno vykouzlíte doma v troubě, ale také klidně na chalupě v Remosce.
ZAJÍMAVOST: Kysané zelí obsahuje velké množství probiotických bakterií a také vysoké množství vlákniny a vitamínu C.
- Ingredience:
Kysané zelí | 1 balení |
Kuřecí stehno | 2 ks |
Anglická slanina nakrájená na kostičky | 100 g |
Cibule nakrájená na plátky | 1 ks |
Sádlo nebo máslo | 1 PL |
Sůl, pepř, kmín, uzená paprika | dle chuti |
- Ingredience k podávání:
čerstvé bylinky, čerstvá chilli paprička |
- Postup:
-
Troubu předehřejte na 180 °C.
-
V pánvi si orestujte slaninu dozlatova.
-
Zapékací mísu vymažte sádlem nebo máslem, zelí navrstvěte do zapékací mísy, pokud by bylo zelí moc kyselé, nejprve jej propláchněte vodou a nechte na cedníku trochu vykapat.
-
Na zelí dejte opečenou slaninu i s výpekem a kuřecí stehna, která osolte, opepřete a okořeňte uzenou paprikou a kmínem.
-
Zapékací mísu přiklopte víkem nebo zakryjte alobalem a vložte do vyhřáté trouby.
-
Pečte cca 45 minut až hodinu, dokud nejsou kuřecí stehna úplně měkká, cca 15 minut před koncem pečení odkryjte alobal nebo sundejte víko zapékací mísy a kuře opečte dozlatova.
- Pokrm můžete před podáváním ozdobit čerstvými bylinkami. Přejeme dobrou chuť!