Low carb kuře na zelí

555x416_cheese_cake_slany_karamel_recept

Recept na kuře na zelí pro milovníky lowcarb stravování

  • Od 2. fáze
  • Příprava: 10 minut
  • Pečení: 60 minut
  • Celkový čas: 70 minut
  • 2 porce
  • Snadné

 

Také milujete recepty z jednoho hrnce nebo pekáče? Tak tady je Kuře na zelí, tenhle recept si snadno vykouzlíte doma v troubě, ale také klidně na chalupě v Remosce.

ZAJÍMAVOST: Kysané zelí obsahuje velké množství probiotických bakterií a také vysoké množství vlákniny a vitamínu C.

  • Ingredience:
Kysané zelí 1 balení
Kuřecí stehno 2 ks
Anglická slanina nakrájená na kostičky 100 g
Cibule nakrájená na plátky 1 ks
Sádlo nebo máslo 1 PL
Sůl, pepř, kmín, uzená paprika dle chuti

 

  • Ingredience k podávání:

čerstvé bylinky, čerstvá chilli paprička

  • Postup:
  1. Troubu předehřejte na 180 °C.

  2. V pánvi si orestujte slaninu dozlatova.

  3. Zapékací mísu vymažte sádlem nebo máslem, zelí navrstvěte do zapékací mísy, pokud by bylo zelí moc kyselé, nejprve jej propláchněte vodou a nechte na cedníku trochu vykapat.

  4. Na zelí dejte opečenou slaninu i s výpekem a kuřecí stehna, která osolte, opepřete a okořeňte uzenou paprikou a kmínem.

  5. Zapékací mísu přiklopte víkem nebo zakryjte alobalem a vložte do vyhřáté trouby.

  6. Pečte cca 45 minut až hodinu, dokud nejsou kuřecí stehna úplně měkká, cca 15 minut před koncem pečení odkryjte alobal nebo sundejte víko zapékací mísy a kuře opečte dozlatova.

  7. Pokrm můžete před podáváním ozdobit čerstvými bylinkami. Přejeme dobrou chuť!