Low carb proteinové tyčinky MyKETO
- Od 2. fáze
- 10 minut + tuhnutí v mrazáku a lednici
- 6 porcí
- jednoduché
- MyKETO tým
Přinášíme vám zajímavý tip na zpestření low carb jídelníčku. Tyto nepečené proteinové tyčinky jsou opravdu velmi chutné, můžete si je klidně zabalit do práce jako nízkosacharidovou svačinku nebo je dát dětem do školy. A zde máte jeden náš vánoční tip: Ze stejného těsta jdou udělat i kuličky nebo třeba vosí hnízda skvělé chuti. Vyzkoušejte a oceňte jejich chuť na Vánoce!
- Ingredience:
Mandlová mouka | 50 g |
Kokosová mouka | 50 g |
Proteinové kakao | 30 g |
Skořice | 1 lžička |
Pár lžic vody (přidávat postupně podle požadované hustoty těsta) | |
Sladidlo podle chuti např. Erythritol (není potřeba) | dle chuti |
Semínka, oříšky | dle chuti |
Čokoláda bez přidaného cukru |
- Postup:
- Všechny sypké suroviny smícháme. Semínka a různé oříšky můžete přidat podle svých chutí.
- Po lžičkách postupně přidáváme vodu, než vytvoříme husté těsto.
- Hotové těsto dáme do formiček nebo jedné větší misky a dáme na cca 2-3 hodinky do mrazáku.
- Nakrájíme, polijeme rozpuštěnou kvalitní čokoládou a dáme chladit do lednice, alespoň na 24 hodin.