Low carb proteinový dezert do skleničky s panna cottou
- Od 3. fáze
- 30 minut
- 2 porce
- velmi snadné
- MyKETO tým
Objevte speciální recept na low carb mlsaníčko s MyKETO čokoládovou Panna Cottou. Dezert se skládá ze dvou částí – korpusu a krému, ale jeho příprava je jednoduchá a ani nebudete potřebovat mnoho surovin. Recept pro obsah mléčných výrobků a vejce doporučujeme raději až během 3. fáze hubnutí programem MyKETO nebo po ní.
TIP: K čokoládě se bude skvěle hodit i kokos nebo opražené lískové ořechy.
- Ingredience na korpus:
-
Proteinové kakao MyKETO 30 g (2 odměrky) Mandlová mouka 15 g Celé vejce vel. L 1 ks Rostlinné nebo normální plnotučné mléko 2 PL Rozpuštěné máslo nebo kokosový olej 1 PL Prášek do pečiva bez fosfátů 1 ČL - Ingredience na krém:
-
Proteinová panna cotta čokoláda MyKETO 1 ks Mascarpone 80 g Řecký jogurt 30 g - Ingredience na ozdobu:
-
Hobliny hořké čokolády Maliny nebo jahody
-
Postup:
-
Připravte si 4 stejné skleněné pohárky, vhodné do mikrovlnné trouby.
-
V misce smíchejte proteinové kakao, mandlovou mouku a prášek do pečiva, přidejte vejce, rozpuštěné máslo nebo kokosový olej, mléko a vajíčko.
-
Vytvořte těsto, které rozdělte do 2 skleniček. Připravené skleničky dejte do mikrovlnné trouby a zapněte ji na plný výkon na 1,5 – 2 minuty.
-
Mezitím si v jiné misce připravte krém. Čokoládovou pannacottu připravte podle návodu, jen snižte množství vody na 40 ml, přidejte mascarpone a jogurt, vyšlehejte metlou do hladkého krému.
-
Hotový korpus vyndejte z mikrovlnky, nechte chviličku vychladnout, vyklopte ze skleničky a nakájejte na plátky silné cca 2 cm.
-
Vezměte si 2 zbylé čisté skleničky, na dno dejte vrstvu krému, položte plátek korpusu, opět vrstvu krému. Takto vrstvěte, dokud není sklenička plná. Opakujte i u druhé skleničky.
-
Hotové dezerty nechte v lednici cca 20 minut odležet. Před podáváním ozdobte hoblinami hořké čokolády a malinami. Přidat můžete i čerstvou mátu.