Low carb smažená květáková rýže
- Od 4. fáze
- 25 minut
- 3-4 porce
- jednoduché
- MyKETO tým
Skvělý recept na květákovou rýži v nízkosacharidovém stylu jistě oceníte. Rýže dostatečně zasytí, její příprava není nijak náročná a celé vaření vám nezabere více než půl hodinu. Připravte si jednoduchou no chutnou květákovou rýži, se kterou se nebudete muset bát o svou linii. Pojďme se tedy pustit do přípravy.
- Ingredience:
Květák | 1 ks |
Vajíčka | 3 ks |
Fermentovaná sójová omáčka např. Kikkoman | 4 PL |
Olej nebo máslo |
1 PL |
Sezamový olej |
1 PL |
Jarní cibulka |
na ozdobu |
Mrkev nakrájená na nudličky nebo tenké plátky (např. škrabkou na brambory) |
1 ks |
Kousek čerstvého nebo 1 ČL sušeného zázvoru |
1 ks |
Sůl a pepř |
špetka |
Čerstvý koriandr, limeta a sezamová semínka |
k podávání |
- Postup:
- Květák rozeberte na růžičky a ve food procesoru ho rozsekejte na drobné kousky velikosti rýže. Pokud nemáte food procesor růžičky květáku nastrouhejte na hrubém struhadle. Nepoužívejte tyčový nebo klasický mixér.
- V misce si rozšlehejte vajíčka, osolte je a opepřete. Rozpalte WOK nebo hlubokou pánev, přidejte olej nebo máslo a připravte si klasická míchaná vajíčka.
- Hotová vajíčka dejte stranou. Pánev vyčistěte papírovou utěrkou, přidejte sezamový olej a orestujte na něm jarní cibulku, zázvor a nudličky nakrájenou mrkve, přidejte květákovou rýži, sójovou omáčku a přiklopené duste cca 10-15 minut nebo dokud nebude květáková rýže „na skus“.
- Nakonec přidejte míchaná vajíčka a lehce promíchejte.
- Podávejte posypané sezamovými semínky, s lístky čerstvého koriandru a pár kolečky jarní cibulky.
TIP: Ke květákové rýži se budou skvě hodit například krevety nebo kuřecí prsa.