Low carb smažená květáková rýže

Low carb smažená květáková rýže
 

Skvělý recept na květákovou rýži v nízkosacharidovém stylu jistě oceníte. Rýže dostatečně zasytí, její příprava není nijak náročná a celé vaření vám nezabere více než půl hodinu. Připravte si jednoduchou no chutnou květákovou rýži, se kterou se nebudete muset bát o svou linii. Pojďme se tedy pustit do přípravy.

 
  • Ingredience:
Květák 1 ks
Vajíčka 3 ks
Fermentovaná sójová omáčka např. Kikkoman 4 PL

Olej nebo máslo

1 PL

Sezamový olej

1 PL

Jarní cibulka

na ozdobu

Mrkev nakrájená na nudličky nebo tenké plátky (např. škrabkou na brambory)

1 ks

Kousek čerstvého nebo 1 ČL sušeného zázvoru

1 ks

Sůl a pepř

špetka

Čerstvý koriandr, limeta a sezamová semínka

k podávání

 

  • Postup: 
  1. Květák rozeberte na růžičky a ve food procesoru ho rozsekejte na drobné kousky velikosti rýže. Pokud nemáte food procesor růžičky květáku nastrouhejte na hrubém struhadle. Nepoužívejte tyčový nebo klasický mixér.
  2. V misce si rozšlehejte vajíčka, osolte je a opepřete. Rozpalte WOK nebo hlubokou pánev, přidejte olej nebo máslo a připravte si klasická míchaná vajíčka.
  3. Hotová vajíčka dejte stranou. Pánev vyčistěte papírovou utěrkou, přidejte sezamový olej a orestujte na něm jarní cibulku, zázvor a nudličky nakrájenou mrkve, přidejte květákovou rýži, sójovou omáčku a přiklopené duste cca 10-15 minut nebo dokud nebude květáková rýže „na skus“.
  4. Nakonec přidejte míchaná vajíčka a lehce promíchejte.
  5. Podávejte posypané sezamovými semínky, s lístky čerstvého koriandru a pár kolečky jarní cibulky.
TIP: Ke květákové rýži se budou skvě hodit například krevety nebo kuřecí prsa.