Domů Recepty Low carb Velikonoční keto perníčky

Low carb Velikonoční keto perníčky

Průměr: 5 (3 hlasy/ů)
60–90 minut
1 porce perníčků
jednoduché

MyKETO tým

Perníčky jsou hned měkké, dají se jíst okamžitě, pokud je budete připravovat předem, dejte je do vzduchotěsné nádoby, aby vám neztvrdly. Hotové, ještě horké perníčky můžete potřít rozšlehaným vajíčkem, které vytvoří lesklý povrch nebo je můžete „pocukrovat“ mletým erythritolem smíchaným s malinovým prachem, budou krásně růžové.

Ingredience: 

Ingredience:

Mandlová mouka 110 g
Kokosová mouka 3 vrchovaté PL
Prášek do pečiva bez fosfátů ½ ČL
Soda ½ ČL
Xantanová guma nebo Konjac v prášku ½ ČL
Skořice 1 ČL
Perníkové koření 2 ČL
Holandské kakao 1 ČL
Vajíčko 1 ks
Čekankový sirup 2 PL
Erythritol 70 g
Kokosový olej nebo máslo 1 vrchovatá PL
Vanilkový extrakt 1 ČL
Postup: 

Nejprve si předehřejte horkovzdušnou troubu na 180 °C.

V míse smíchejte všechny suché suroviny a přidejte zbylé tekuté suroviny. Vytvořte nelepivé těsto, které zabalte do potravinářské folie a nechte v lednici alespoň 30 minut odpočinout.

Vychlazené těsto rozválejte na tenkou placku mezi dvěma pečícími papíry.

Velikonočními vykrajovátky vykrájejte perníčky, které přeneste na plech vyložený pečícím papírem.

Připravené perníčky vložte do vyhřáté trouby.

Pečte 8-10 minut.

Hotové, ještě horké perníčky můžete potřít rozšlehaným vajíčkem, které vytvoří lesklý povrch nebo je mžete „pocukrovat“ mletým erythritolem smíchaným s malinovým prachem, budou krásně růžové.

Podobné recepty: 
5
Průměr: 5 (3 hlasy/ů)

5 minut

5
Průměr: 5 (3 hlasy/ů)

20 min + 2 hod v lednici