MyKETO low carb kuřecí wrap
- Od 3. fáze
- 15 min
- 1 porce
- jednoduché
- Veronika Poskočilová, certifikovaný poradce pro hubnutí, Praha 4.
Máme pro vás recept na skutečnou dobrotu, proteinový MyKETO wrap, neuvěřitelně si pochutnáte!
- Ingredience:
MyKETO proteinová omeleta sýrová/zeleninová/žampionová (my jsme použili žampionovou) | 1 porce |
Pečené nebo dušené kuřecí maso, nakrájené na kousky | hrst |
Plátkový sýr/lze použít i strouhaný sýr nebo sýr s modrou plísní | 4 plátky či úměrné množství |
Jarní cibulka | 2 ks |
Rukola | dle chuti |
Červená čekanka, salát little gem apod. | dle chuti |
Cherry rajčátka nakrájená na plátky | 4 - 6 ks |
Chilli papričky | dle chuti |
- DIP:
Majonéza | 1/2 PL |
Zakysaná smetana | 1/2 PL |
Kečup bez cukru (nebo rajčatový protlak) | 1 ČL |
Růžová himalájská sůl a čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Sušený česnek | dle chuti |
- Postup:
- Podle návodu na obalu si připravíme těsto na proteinovou omeletu MyKETO, které necháme cca 3 - 5 minut odstát.
- Mezitím si nakrájíme všechny suroviny na malé kousky nebo plátky a připravíme si dip. Všechny ingredience na dip smícháme do hladké omáčky.
- Na menší pánev dáme malé množství olivového oleje nebo přepuštěného másla. Směs na omeletu rozdělíme na 2 poloviny. Omelety potřebujeme mít tenké. Podle návodu osmažíme omeletu z obou stran. Přendáme na talíř a na ještě horkou omeletu dáme plátkový nebo strouhaný sýr, který se teplem mírně rozteče, předem připravené kuřecí maso a zeleninu. Na zeleninu přidáme dip, cca ½ polévkové lžíce na každý wrap.
- Nakonec vše zarolujeme do wrapu. Stejný postup opakujeme u druhé omelety.
- Ozdobíme zeleninou a podáváme.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: místo kuřecího masa můžete příště zkusit trhané hovězí maso nebo uzené restované tofu nakrájené na tenké plátky.