Recept na low carb vepřové curry s kokosovým mlékem a houbami shitake
- Od 3. fáze
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkový čas: 45 minut
- 4 porce
- Velmi snadné
Uvařte si s námi tento vynikající asijský pokrm, který je krásně krémový a plný exotických chutí. Do svých jídelníčků jej můžete zařadit od 3. fáze dietních plánů.
TIP: Vhodnou přílohou bude květáková rýže nebo lowcarb placky. Curry si můžete připravit i do krabičky do práce, kde si ho v mikrovlnce ohřejete. Po tomto nízkosacharidovém obědě, se budete cítit plni energie, což ocení i váš šéf!
- Ingredience:
Libové vepřové maso | 600 g |
Sušené nebo čerstvé huby shitake | 6 ks |
Olivový olej | 2 PL |
Středně velká cibule | 1 ks |
Stroužky prolisovaného česneku | 2 ks |
Čerstvý strouhaný zázvor | 1 ČL |
Kurkuma |
2 ČL |
Žlutá curry pasta |
1 balení |
Rajčatový protlak |
1 PL |
Plechovka kokosového mléka |
1 ks |
Kuřecí nebo zeleninový vývar |
250 ml |
Střední mrkev nakrájená a tenké plátky |
1 ks |
Sůl, čerstvě mletý pepř, bylinky dle chuti |
- Ingredience k podávání:
koriandr, limeta, čerstvá chilli paprička |
- Postup:
-
Nejprve si namočte houby shitake do vlažné vody na 30 minut. Poté je nakrájejte na tenké plátky.
-
Do větší hluboké pánve přidejte olivový olej a rozpalte ho na středním stupni.
-
Do rozpáleného oleje dejte vepřové maso nakrájené na malé kousky, osolte a opepřete ho.
-
Restujte cca 5 minut, pak k masu postupně přidávejte houby, cibuli a vždy krátce restujete cca 2 minuty.
-
Potom do pánve přijde mrkev, zázvor a česnek a ještě minutu zarestujte.
-
V tuto chvíli přidejte kurkumu, curry pastu a rajčatový protlak. Zamíchejte a zalijte vývarem, přidejte kokosové mléko a vařte na mírném stupni, dokud maso není úplně měkké, cca 20-30 minut.
-
Na závěr dochuťte limetkou. Podávejte posypané čerstvým koriandrem a chilli papričkou.