Svěží letní low carb keto citronový koláč
- Od 3. fáze
- 50 min
- 6 porcí
- jednoduché
- Veronika Poskočilová, certifikovaný výživový poradce pro hubnutí, Výživový institut, Praha 4.
Máme pro vás tip na dietní, lehký a osvěžující citronový koláč, bez bílé mouky a bez přidaného cukru. Vyzkoušeli jsme a moc jsme si pochutnali. Ochutnáte?
- Ingredience:
Mandlová mouka (případně mleté mandle) | 1 hrnek |
Mletý len setý | 5 PL |
Xylitol | 4 PL |
Xanthanová guma | 1/2 ČL |
Prášek do pečiva bez fosfátů | 1 ČL |
Vejce | 3 ks |
Rozpuštěné máslo | 100 g |
Kefír | 200 ml |
Šťáva + kůra z biocitronu | 1/2 ks |
- Postup:
- Smícháme všechny suché suroviny, přidáme nastrouhanou kůru z biocitronu.
- Zvlášť smícháme vejce, máslo, kefír a citronovou šťávu.
- “Mokré" suroviny přidáme k suchým a dobře promícháme.
- Nalijeme do vymazané a mletými mandlemi vysypané formy a pečeme cca 40 minut na 160°C.
Přejeme dobrou chuť!