Velikonoční beránek Low Carb
- od 3. fáze
- 50 minut
- 8 porcí
- jednoduché
- MyKETO tým
Velikonoční beránek je symbolem Velikonoc a jako takový nesmí chybět na žádné velikonoční tabuli. Upečte si jemného low carb nízkosacharidového beránka dle našeho receptu, na kterém si opravdu pochutnáte. Přejeme vám krásné Velikonoce!
- Ingredience:
Mandlová mouka | 200 g |
Kešu mouka | 50 g |
Erythrytol | 30 g |
Vajíčka | 4 ks |
Máslo nebo ghí | 200 g |
Tvaroh tučný | 250 g |
Prášek do pečiva | 1 ks |
Citronová kůra | dle chuti |
- Postup:
- Smícháme tvaroh se sladidlem a žloutky. Přidáme změklé máslo, mouku, citrónovou kůru a prášek do pečiva.
- Z bílků vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta.
- Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme mandlovou moukou. Těsto vlijeme do formy a dáme péct na 180°C cca 40 minut.
-
Po upečení ještě horkého beránka vyklopíme a necháme vychladnout.