Velikonoční beránek Low Carb

Velikonoční beránek Low Carb
 

Velikonoční beránek je symbolem Velikonoc a jako takový nesmí chybět na žádné velikonoční tabuli. Upečte si jemného low carb nízkosacharidového beránka dle našeho receptu, na kterém si opravdu pochutnáte. Přejeme vám krásné Velikonoce!

  • Ingredience: 
Mandlová mouka 200 g
Kešu mouka 50 g
Erythrytol 30 g
Vajíčka 4 ks
Máslo nebo ghí  200 g
Tvaroh tučný 250 g
Prášek do pečiva 1 ks
Citronová kůra dle chuti
  • Postup: 
  1. Smícháme tvaroh se sladidlem a žloutky. Přidáme změklé máslo, mouku, citrónovou kůru a prášek do pečiva.
  2. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. 
  3. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme mandlovou moukou. Těsto vlijeme do formy a dáme péct na 180°C cca 40 minut.
  4. Po upečení ještě horkého beránka vyklopíme a necháme vychladnout.