Low carb jahodové knedlíky

555x416_jahodove_knedliky_MK_recept

Recept na low carb jahodové knedlíky

  • Od 3. fáze
  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 8 minut
  • Celkový čas: 23 minut
  • 2-3 porce
  • Velmi snadné

 

Sezona jahod je tu. Jahody jsou jedním z lowcarb druhů ovoce, které si můžete v rozumné míře dopřát i během MyKETO dietních plánů. Pojďte se s námi pustit do výborných lowcarb tvarohových knedlíků s jahodami.

TIP: Během sezony můžete toto těsto vyzkoušet naplnit i jiným lowcarb ovocem jako jsou maliny, ostružiny nebo borůvky. 

  • Ingredience
Tvaroh ve vaničce 1 ks

Psyllium

15 g
Kokosová mouka 50 g
Menší vajíčka 2 ks
Konjac nebo xantan 1 PL
Špetka soli 1 ks
Čerstvé jahody dle potřeby

 

  • Ingredience k podávání

Rozpuštěné máslo

Erythritol rozemletý na moučku

Tučný tvaroh nebo zakysaná smetana nebo strouhaný tvaroh

  • Postup:
  1. Jahody zbavte stopky a omyjte nechte oschnout na papírové utěrce, která odsaje přebytečnou vodu.
  2. V misce si vypracujte těsto z tvarohu, vajec, psyllia, kokosové mouky, konjacu a soli.
  3. Připravené těsto nechte cca 2 minuty odstát.
  4. Z těsta vytvarujte kouli, kterou rozválejte na cca 1 cm silný plát a rozkrájejte na jednotlivé díly tak, abyste do každého pohodlně zabalili jahodu.
  5. Jahodu důkladně těstem obalte, spoje uzavřete a v dlaních zakulaťte.
  6. Mezitím si dejte o velkého hrnce dejte vařit vodu, kterou osolte ½ lžičky soli.

  7. Do vařící vody opatrně vkládejte připravené knedlíky, vařte cca 8 minut na mírním plamenu.
  8. Uvařené knedlíky rozkrojte a posypte moučkovým erythritolem, přidejte tvaroh nebo zakysanou smetanu a přelijte rozpuštěným máslem.

Recept_jahodove_knedliky_mailing