Recept na low carb jahodové knedlíky
- Od 3. fáze
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 8 minut
- Celkový čas: 23 minut
- 2-3 porce
- Velmi snadné
Sezona jahod je tu. Jahody jsou jedním z lowcarb druhů ovoce, které si můžete v rozumné míře dopřát i během MyKETO dietních plánů. Pojďte se s námi pustit do výborných lowcarb tvarohových knedlíků s jahodami.
TIP: Během sezony můžete toto těsto vyzkoušet naplnit i jiným lowcarb ovocem jako jsou maliny, ostružiny nebo borůvky.
- Ingredience
Tvaroh ve vaničce | 1 ks |
Psyllium |
15 g |
Kokosová mouka | 50 g |
Menší vajíčka | 2 ks |
Konjac nebo xantan | 1 PL |
Špetka soli | 1 ks |
Čerstvé jahody | dle potřeby |
- Ingredience k podávání
Rozpuštěné máslo |
Erythritol rozemletý na moučku |
Tučný tvaroh nebo zakysaná smetana nebo strouhaný tvaroh |
- Postup:
- Jahody zbavte stopky a omyjte nechte oschnout na papírové utěrce, která odsaje přebytečnou vodu.
- V misce si vypracujte těsto z tvarohu, vajec, psyllia, kokosové mouky, konjacu a soli.
- Připravené těsto nechte cca 2 minuty odstát.
- Z těsta vytvarujte kouli, kterou rozválejte na cca 1 cm silný plát a rozkrájejte na jednotlivé díly tak, abyste do každého pohodlně zabalili jahodu.
- Jahodu důkladně těstem obalte, spoje uzavřete a v dlaních zakulaťte.
-
Mezitím si dejte o velkého hrnce dejte vařit vodu, kterou osolte ½ lžičky soli.
- Do vařící vody opatrně vkládejte připravené knedlíky, vařte cca 8 minut na mírním plamenu.
- Uvařené knedlíky rozkrojte a posypte moučkovým erythritolem, přidejte tvaroh nebo zakysanou smetanu a přelijte rozpuštěným máslem.