Low carb keto pečený lilek se zeleninou a dipem
- Od 2. fáze
- 30 min
- 2 porce
- Ingredience:
lilek | 1 ks střední |
jogurt řeckého typu | 50 g |
tvaroh tučný |
100 g |
bylinky (pažitka, kopr, bazalka) | hrst |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
fresh mix (listový špenát, polníček a rukola) | 50 g |
rajčata | 2ks střední |
česnek | 2 stroužky |
olivový olej za studena lisovaný | dle potřeby |
- Postup:
- Lilek si nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme na chvilku do předem vyhřáté trouby na max. 180°C. Použijte pečicí papír, lilek se rád chytá na plech. Až lilek změkne (pozor aby se nespálil) tak ho vyndáme a necháme vychladnout.
- Mezitím si připravíme náplň do lilku. Smícháme tvaroh, jogurt, sůl, pepř a bylinky. Kdo má rád, může přidat prolisovaný česnek.
- Plátky lilku namažeme dipem a zamotáme.
- Pro pestřejší chuť si můžete připravit rajčatové pesto. Rajčata spaříte horkou vodou a oloupete. Nakrájíte je na jemno, přidáte prolisovaný česnek, olivový olej, čerstvou bazalku, sůl a pepř.