Low carb keto španělský ptáček

hovezi_licka_recept_nahled_myketo_0

Recept na delikátní low carb španělský ptáček

  • Od 2. fáze
  • Příprava: 20 minut
  • Vaření 70 minut
  • Celkový čas: 90 minut
  • 4 porce
  • střední obtížnost

 

Umění se dá dělat i na talíři. Vyzkoušejte náš nový keto recept a připravte si lahodný oběd, který i skvěle vypadá. Přípravu zvládnete do 20 minut a samotné vaření vám potrvá 70 minut. Za hodinu a půl vyčarujete nádherný oběd, se kterým se můžete pochlubit. Vyzkoušejte ho již od 2. fáze hubnutí.

  • Ingredience:
Hovězí maso (např. zadní) 500 g
Vajíčka natvrdo 2 ks
Kyselé okurky 4 ks
Plátky slaniny 8 ks
Větší cibule 2 ks
Sádlo nebo olej 1 PL
Vývar 400 ml
Sůl
Čerstvě mletý pepř
Francouzská horčice

 

  • Postup:
  1. Maso nakrájíme na 4 plátky a každý plátek pořádně rozklepeme.
  2. Každý plátek osolíme a opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí.
  3. Na připravené plátky masa položíme 2 plátky slaniny, ½ vajíčka natvrdo a kyselou okurku.
  4. Maso zavineme a svážeme potravinářskou nití nebo upevníme párátky.
  5. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na středním stupni v kastrolu na rozpáleném sádle nebo oleji dozlatova.
  6. Jakmile je cibule zlatavá, přidáme k ní připravené španělské ptáčky, které ze všech stran opečeme.
  7. Snížíme teplotu a zalijeme vývarem. Kastrol přiklopíme poklicí a dusíme doměkka.
  8. Jakmile jsou ptáčci měkké, vyjmeme je z omáčky a omáčku cca 15 minut vaříme, abychom zredukovali množství.
  9. Následně omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem.
  10. Cibule krásně omáčku zahustí, proto není potřeba zahušťovat moukou.
  11. Do omáčky vrátíme španělské ptáčky, chviličku vše prohřejeme a můžeme podávat.
  12. Vhodná příloha během lowcarb nebo keto stravování je květáková rýže, květákové pyré nebo lowcarb knedlík.

Recept_MK_spanelsky_ptacek_mailing