Low carb keto zeleninové placky s česnekovým dipem

 
Low carb keto zeleninové placky s česnekovým dipem

 

 

 

 

 

 

 

Vyzkoušejte křupavé zeleninové placky s česnekovým dipem a pochutnejte si v keto stylu. Tip na výbornou večeři od 3. fáze diety MyKETO.

  • Ingredience: 

Zelenina (co dům dal)cuketa, celer, petržel, mrkev, česnek 

cca 500 g
vejce  2 ks 
sůl špetka
pepř špetka
majoránka 1 kávová lžička
česnek do dipu dle chuti
bílý jogurt ideálně řecký  200 g
bylinky 1 hrst

 

  • Postup:
  1. Všechnu zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na jemno, přebytečnou vodu vymačkáme, smícháme s vejci, solí a kořením.
  2. Na pečicí papír tvoříme placičky a poté pečeme na sucho v troubě cca 15 minut do zlatova (délku pečení si upravte podle velikosti placek).
  3. Na dip potřebujeme bílý řecký jogurt (skvělým tipem je řecký  jogurt ovčí plnotučný), prolisovaný česnek, bylinky, sůl a pepř. Vše smícháme, necháme chvíli odstát a podáváme s plackami.