Nejen muži bojují s břišním, neboli viscerálním tukem. Jak se ho zbavíte nejlépe?

hhhBřišní tuk je nejen nevzhledný a postupem času deformuje postavu, ale především může být pro lidské zdraví i nebezpečný. Ne nadarmo se břišnímu tuku říká "skrytý zabiják" který ohrožuje nejen osoby s nadváhou či obezitou, ale často trápí i ty štíhlé.

 

Kolik vaše břicho ukrývá skrytého tuku?  

Dlouhá léta si hromadění tuku v břišní oblasti nemusíme všimnout, neboť ostatní části těla můžeme mít relativně štíhlé. Viscerální tuk je záludný v tom, že se postupně ukládá mezi vnitřní orgány a doslova je obaluje a prorůstá. Představte si tukem obalené ledviny, prorostlá játra a doslova v tuku zarostlé srdce. Smutná představa, viďte? Někteří lidé nashromáždí ve své dutině břišní 20 a více kilo nažloutlé třaslavé hmoty, která ale postupně zabíjí – to totiž viscerální tuk skutečně dělá.

 

Viscerální břišní tuk je nebezpečný. Odhalte ho a zatočte s ním!

Viscerální tuk je ze zdravotního hlediska nejrizikovější a přináší nám podstatně vyšší míru hrozby civilizačních nemocí než u tuku podkožního, nahromaděného např. v oblasti hýždí.  Doslova o něm můžeme říci, že je skrytou časovanou bombou v našem organismu. Jeho nadbytek je úzce spojen s mnohými zdravotními riziky. Pokud máte pocit, že i vám se obvod pasu začíná nemilosrdně zvětšovat, doporučujeme velmi zpozornět. 

eee

Profesionální měření tělesného tuku podchytí nemoci

Pokud si nejste jisti a chcete zjistit množství viscerálního tuku přesně a odborně, velmi detailní údaje o množství a rozložení tělesného tuku (podkožního i viscerálního) vám přinese měření na speciálním přístroji InBody, fungujícím na bázi bioelektrické impedance. Měření je rychlé a neinvazivní a je velmi důležitou součástí komplexní nabídky těch opravdu profesionálních poradenských center. Co vše zběhem chvilky zjistíte? Dozvíte se, kolik tuku jste přibrali, zároveň získáte velmi přesné údaje o složení vašeho těla, zjistíte váš metabolický věk, bazální metabolismus, množství minerálů, svalů a mnohé další důležité údaje. V případě potřeby vám naši velmi příjemní výživoví poradci sestaví účinný a na míru šitý dietní plán, se kterým se zvýšené hodnoty rizikového břišního tuku dostanou opět do normálního rozmezí a abyste ztráceli zásobní tuk, nikoli svaly.

 

Jednoduché a rychlé orientační měření břišního tuku 

Pro jednoduché a rychlé orientační měření viscerálního tuku doporučujeme provést jednoduché měření. Vezměte obyčejný krejčovský metr a změřte si obvod pasu. Za vysoce rizikový obvod pasu se považuje u žen nad 88 cm, u mužů nad 102 cm. 

Obvod pasu 

Zvýšené riziko

Vysoké riziko

Ženy  nad 80 cm nad 88 cm
Muži  nad 94 cm nad 102 cm


 

STOP hladovění. Jezte a hubněte!

Jestli chcete skutečně zhubnout, netrapte své tělo hladověním. Klíčem k úspěchu je pravidelný, vhodně zvolený režim. Vaším průvodcem na cestě ke zdraví bude MyKETO. Vyzkoušet můžete nejrůznější proteinová jídla a koktejly MyKETO, která vám budou skutečně chutnat a vašemu tělu poskytnou veškeré potřebné živiny, vitamíny a minerály v optimálním množství a vyváženém vzájemném poměru. V průběhu jednotlivých fází dietního programu MyKETO se seznámíte se zásadami zdravého stravování a dozvíte se, jak trvale změnit stravovací návyky. 

Vyzkoušejte si ketonovou dietu MyKETO a ověřte si sami, že tento typ nízkosacharidového (low-carb) stravování je skutečně úspěšný. Brzy uvidíte a hlavně ucítíte ten rozdíl. Vaše letošní novoroční předsevzetí se vám s MyKETO určitě vyplní! 

 

Průřez dutinou břišní v oblasti pupku

Ilustrační hodnocení zdravotního rizika viscerálního tuku. Zobrazení provedeno pomocí přístroje InBody (v cm2):

Vysvětlivky obr: Hraniční hodnota viscerálního tuku je 100 cm2. Čím je tato hodnota vyšší, tím se úměrně zvyšuje míra zdravotního rizika.  Zdroj: Body - vision program (měřící přístroj InBody),.